Home

Nieuws

Europees Parlement steunt biodiversiteitsstrategie

Brussel - De Milieucommissie van het Europees Parlement heeft ingestemd met de nieuwe Europese biodiversiteitsstrategie van D66-Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy.

Met de strategie moet het verlies aan plant- en diersoorten in Europa in 2020 minstens zijn gestopt. Gerbrandy is blij met de steun van het Parlement. “Dit is een zeer ambitieus rapport. Europa toont zich bereid meer dan 15 procent van de aangetaste ecosystemen te herstellen. Dat is een kolossale verplichting.”
In de biodiversiteitsstrategie is onder andere opgenomen dat in gebieden met schrale grond een Europese wildernis gecreëerd wordt in de vorm van grootschalige parken. De landbouw moet dan uit deze gebieden verdwijnen.
Gerbrandy becijfert dat de problemen met de Europese biodiversiteit 450 miljard euro per jaar kost. “Een kwart van de planten en dieren in Europa dreigt uit te sterven. De vernietiging van de natuur kost jaarlijks zo’n 3 procent economische groei. Het uitsterven is niet alleen bedreigend voor planten en dieren, maar uiteindelijk ook voor het voortbestaan van de mensheid. Voor onze gezondheid, voedsel, schone lucht, schoon water en economie zijn we volledig afhankelijk van de natuur”, stelt Gerbrandy.
De natuurbescherming kan volgens Gerbrandy door boeren gebeuren die hiervoor geld krijgen via het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.