Home

Nieuws 5 reacties

Europarlement verwerpt meldpunt PVV

Straatsburg – Een overgrote meerderheid van het Europees Parlement veroordeelt het Polenmeldpunt van de PVV en de laconieke reactie daarop van de Nederlandse regering.

Dat bleek dinsdag tijdens een plenair debat in Straatsburg. Alle grote fracties vinden dat het initiatief van de partij van Geert Wilders indruist tegen de kernwaarden van de Europese Unie. De website zou onnodig kwetsend zijn voor miljoenen Europese burgers en herinneringen oproepen aan de Tweede Wereldoorlog en het communisme.
”Ik betreur het dat de Nederlandse regering weigert afstand te nemen van een website die racistisch, gewelddadig en leugenachtig is”, zei Joseph Daul van de Europese Volkspartij. Sociaal-democraat Hannes Swoboda wees erop dat het kabinet-Rutte er een gewoonte van heeft gemaakt dwars te liggen op dossiers die de Europese integratie betreffen.
Ook de Nederlandse europarlementariërs lieten zich niet onbetuigd. Marije Cornelissen (Groenlinks/Groenen), Ria Oomen (CDA/EVP) en Sophie in ’t Veld (D66/Alde) verwierpen het meldpunt. PVV’er Auke Zijlstra vindt daarentegen dat zijn collega’s de realiteit niet onder ogen durven te zien. ”De omvang van de groep Oost- en Midden-Europeanen leidt tot grote problemen”, zei hij. ”De Brusselse elitie is verantwoordelijk voor de verplaatsing van criminaliteit naar Nederland.”
De Europese Commissie vindt dat premier Rutte moet laten onderzoeken of de website juridisch door de beugel kan. Volgens commissaris Viviane Reding (Justitie, grondrechten en burgerschap) is het meldpunt namelijk mogelijk in strijd met Nederlandse en Europese racismewetgeving.
Donderdag stemt het Europees Parlement over een resolutie, die het PVV-initiatief veroordeelt.

Laatste reacties

 • Spotvogel

  Voor een land in crisistijd is de gedoogcoalitie wel erg ijverig bezig om zichzelf volledig buiten de integrale Europese samenleving te plaatsen. Dat kan onze economie de kop gaan kosten. Straks mogen de brave burgers zeker die schade ook nog gaan dokken?

 • 50505

  Brabo

  Ik moet je gelijk geven het is een belachelijke situatie waar we door wilders in terecht gekomen zijn, en we kunnen de gevolgen nog niet over zien!

 • boender

  de site is een feit, zou mijn keuze ook niet zijn omdat er nu eenmaal misbruik van gemaakt word door lieden die continu zoeken naar negatieve discussies.
  Als er al gevolgen zijn, dan komen die door de aanhoudende discussie die media en politieke oppositie alsmaar opvoeren, en niemand anders.
  Als we dit overigens allemaal willen voorkomen, moeten we onszelf opsluiten in donkere kamers.
  Laat ik nu van de zon houden!

 • Wonderboer

  Onze poolse vakantiegangers, veroorzaken in ieder geval niet in mijn achtertuin overlast.
  Tja mss wel ergens anders, kunnen ze beter niet doen. Actie en dan weer reactie, welles, nietes.
  Klootzakken heb je overal en ja die moeten gestraft worden.
  Anonieme tiplijn, kliklijn, poolse klaagbox.
  nou kalm an.

 • Spotvogel

  Néé Brabo, niet Geert Wilders is hier schuldig aan, maar VVD en CDA die in hun desperate hunkering naar MACHT zo nodig een gedoogpact met de PVV aan wilden gaan. Ze krijgen nu precies wat zij verdienden: loon na werken. Ook al bestaat dat 'werken nu al anderhalf jaar uit het slopen van alles wat moeizaam in een volle eeuw werd opgebouwd!
  Boender, donkere kamers zijn uit de tijd man. Tegenwoordig gaat alles virtueel en digitaal. Sunny side up!
  Inderdaad Wonderboer, de Poolse mensen komen hier om hard te werken en weing geld te verdienen. Ze worden vaak op schandalig slechte plaatsen gehuisvest en moeten daar ook nog vaak de helft van hun loon voor dokken. En eenderde van hun verdiensten gaat naar de uitzendbureaus. Wat houden die mensen nou helemaal over aan hun slavenarbeid? Helaas hebben ze een cultuur waarin ze makkelijk hun verdriet, frustraties en ongenoegen in wodka verdrinken. Maar ik denk dat Hollanders in hun situatie precies hetzelfde zouden doen! Het is tekenend dat Wilders na de hoofddoekjes nu op deze mensen zijn gram haalt. Maar uit haat zaaien is nog nooit iets vruchtbaars opgegroeid. Dat zouden Rutte en Verhagen zich deksels goed moeten realiseren!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.