Home

Nieuws

Eerste speelboerderij van start

Panningen – LLTB en de Stichting Speeltuinwerk Limburg hebben het initiatief genomen voor de ontwikkeling van het concept speelboerderij.

Het gaat om boerderijen die volledig in functie zijn als agrarisch bedrijf, waarin veilig spelen volledig is geïntegreerd met voedseleducatie. Het concept is nieuw voor Nederland.
Het is de bedoeling dat kinderen spelenderwijs kennis maken met de moderne land- en tuinbouw. De speelboerderij is daarom aantrekkelijk voor bijvoorbeeld klasexcursies, schoolreisjes en kinderfeestjes, maar ook als uitje voor het gezin.
Het gezamenlijke initiatief is tot stand gekomen in het kader van Limburglab 2012. Dit evenement wordt georganiseerd door de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) en vindt komende zaterdag plaats in Panningen.
De LLTB en Speeltuinwerk Limburg hebben ontwerpster Nelle Driessens uit Reijmerstok en speeltoestellenfabrikant Eibe uit Zoetermeer bereid gevonden om het idee van de speelboerderij voor vier boerderijen die zich al met voedseleducatie bezig houden, uit te werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.