Home

Nieuws

Eerste Kamer stelt vragen over natuurakkoord

Den Haag – De Eerste Kamer gaat het ministerie van landbouw uitleg vragen over het natuurakkoord van staatssecretaris Henk Bleker en de provincies over decentralisatie van het natuurbeleid. Dat heeft de landbouwcommissie van de Eerste Kamer afgesproken.

De senatoren hebben vragen over de verantwoordelijkheid voor het natuurbeleid. Met name het feit dat de provincies het natuurbeleid gaan uitvoeren en dat de staatssecretaris van landbouw in Brussel verantwoordelijk is, roept vragen op.
De Eerste Kamer vraagt ook uitleg over de dwarsverbanden die er zijn tussen het natuurakkoord en de programmatische aanpak stikstof (PAS) en de hydrologische maatregelen. Daarnaast willen de senatoren uitleg over de financiën van het natuurbeleid, laat PVV-senator Marjolein Faber weten.
De Eerste Kamer heeft formeel nog geen zeggenschap in het natuurakkoord, dit is een punt van de Tweede Kamer. ”Pas als het in de wetgeving wordt opgenomen zijn wij formeel aan zet. Omdat we al eerder geïnformeerd zijn hebben we er al over gesproken”, zegt PvdA-senator Janny Vlietstra.

Of registreer je om te kunnen reageren.