Home

Nieuws 1 reactie

Duitsers gooien per jaar voor 21,6 miljard euro aan goed voedsel weg

Berlijn – In Duitsland belandt per jaar voor 235 euro per persoon, ofwel in totaal voor 21,6 miljard euro, aan niet bedorven en nog goed te eten voedsel in de vuilnisbak.

Dat heeft het landbouwministerie in Berlijn laten berekenen door deskundigen van het instituut voor afval- en rioleringseconomie van de universiteit van Stuttgart. Het door het instituut opgestelde rapport over de verkwisting van voedsel is vandaag gepresenteerd door minister Ilse Aigner. Gerekend naar het gewicht wordt volgens deze studie per jaar per burger bijna 82 kilo goed eten weggegooid.

Dat komt volgens de rekenaars neer op in totaal 11 miljoen ton, waarvan 61 procent voor rekening komt van de private huishoudens en 34 procent voor die van de horeca, kantines en de industrie. De overige 5 procent komt op het conto van het winkelbedrijf. Bewindsvrouw Aigner tekent erbij aan, dat nog niet is meegerekend wat er al aan de bron, dat wil zeggen bij de boer, wordt weggegooid op grond van bijvoorbeeld kleinere optische gebreken van het product. De onderzoekers menen voorts dat een beperking van de voedselafvalberg van 11 miljoen ton met ruim 60 procent haalbaar is.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.