Home

Nieuws

Duitse mengvoerfabrikanten zien prijzen nog niet dalen

Bonn – De Duitse mengvoerindustrie ziet de prijzen van haar producten voorlopig nog niet dalen. Daarvoor geeft de grondstoffenmarkt namelijk geen aanleiding. Dat zegt branchefederatie Deutscher Verband Tiernahrung (DVT).

Federatietopman Helmut Wulf betreurt dat hij geen betere boodschap kan brengen. ”Maar we hopen dat zich de situatie verandert naarmate we meer weten over de komende oogst en het allemaal wat duidelijker kunnen zien,” licht Wulf toe.
DVT beoordeelt afgezien daarvan de vooruitzichten voor de vee- en varkenshouderij in grote trekken als minstens nog even goed als voor de jaarwisseling. Dat resulteert voor de fabrikanten van mengvoer op hun beurt in een perspectief op stabiele tot licht stijgende afzetvolumes. Groeiend is vooral de markt voor transgeenvrije mengvoeders, die primair gestuwd wordt door de leghennenhouderij en in enkele regio’s ook van de melksector. Daarnaast groeit de belangstelling voor producten met een duurzaamheidscertificaat.
De DVT-fabrikanten boekten vorig jaar een omzet van 8,1 miljard euro met een productievolume van 22,7 miljoen ton mengvoer (plus 3 procent meer dan in het voorgaande jaar). De omzet groeide vanwege de hogere prijzen aanzienlijk harder, want die was in het voorafgaande jaar 6,7 miljard euro. Dat komt neer op een plus van ruim 17 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.