Home

Nieuws 4191 x bekeken 4 reacties

Deense regering richt uit nood staatsboerenleenbank op

Kopenhagen – De Deense rijksoverheid schiet de agrarische sector te hulp met de oprichting van een staatsboerenleenbank.

De maatregel die kamerbreed door de politiek wordt gedragen, is door de regering genomen omdat veel landbouwers zonder kredietverlener zijn komen te zitten als gevolg van de financiële crisis. Een aantal regionale banken is de afgelopen tijd over de kop gegaan en de landbouwklanten van deze bankbedrijven kwamen daardoor in de kou te staan. Geen enkel andere bank wenste de kredietverlening over te nemen vanwege het hoge risico, ongeacht de toekomstkansen van de boerenbedrijven. Sectororganisatie Landbrug & Fødevarer (LF) is in de nopjes met de politieke ingreep en hoopt dat de private bankwereld zijn vertrouwen in het agrarische bedrijfsleven daardoor weer zal herwinnen.

Laatste reacties

 • janlaurense

  Dit is misschien ook iets in Nederland voor de tuinders die ongewild in problemen zijn gekomen.
  Omdat ik steeds meer hoor de normale banken steeds huiveriger worden om geld te verschaffen.
  Een zeer goed idee, omdat de banken gestopt zijn, dat is wel een verschil met in Nederland.
  Maar als banken toch geen geld of zeer moeilijk geld willen geven en ook aan bedrijven die toch wel levensvatbaarheid hebben, is dat probleem eigenlijk het zelfde.
  Men krijgt geen geld, omdat misschien de bank denkt als ik te ver ga kan ik misschien ook in moeilijkheden komen.
  Hellemaal geen gek idee, dat idee uit Denemark.

 • NoordHollander

  door mn werk weet ik iets af van denemarken de banken die daar failliet gegaan zijn zijn een voorbeeld de meeste bedrijven zijn veel te zwaar gefinancierd met 0 centen kon je daar gaan boeren en dat moet je zelf niet willen geloven suksesvol boeren kan daar ook hoor alleen moet je je eigen koers volgen oa door niet die deense rotzooistieren te hgebruiken maar bijvoorbeeld markwell durham rhyme, de durham zoon uit raven zoals bart wagenvoort deed.

 • Flyinghollander

  Noordhollander, Dus hadden ze de juiste stieren gebruikt was alles goed gekomen?
  Mag ik lachen?

 • gerstiroma

  in landen om Nederland heen hebben ze wel iets meer met boeren, ook de normale kranten, radio en tv zenders berichten ook gewone dagelijkse dingen over boeren

Of registreer je om te kunnen reageren.