Home

Nieuws 298 x bekeken

Das en Boom zamelt geld in voor rechtsgang natuurbeleid

Beek-Ubbergen – De vereniging Das en Boom houdt een inzamelingsactie om rechtszaken aan te spannen tegen de ministeries van landbouw en infrastructuur over het natuurbeleid. Met de actie ’Recht op de natuur’ wil de vereniging 300.000 euro inzamelen voor de rechtsgang. Inmiddels staat de teller op 200.000 euro.

Met de actie biedt Das en Boom mensen de mogelijkheid om natuurrechten te kopen, waarmee volgens de organisatie letterlijk rechten voor de natuur gekocht kunnen worden. Met het geld zet Das en Boom juristen in die gespecialiseerd zijn op internationaal natuurbeschermingsrecht. Das en Boom wil hiermee alle beslissingen van het kabinet die de natuur in Nederland schaden, aanvechten.
Das en Boom werkt al aan een zaak over de bescherming van de otter. In het verleden was het overheidsbeleid om de otter weer te introduceren in Nederland. Het beleid om verbindingszones voor onder andere de otter nu niet meer aan te leggen, wil Das en Boom nu toetsen aan de wet. ”Minister Melanie Schultz van Haegen en staatssecretaris Henk Bleker moeten gaan uitleggen hoe ze de otter in stand willen houden”, aldus Das en Boom. De organisatie was eerder succesvol met rechtszaken over de bescherming van de korenwolf in Zuid-Limburg.

Of registreer je om te kunnen reageren.