Home

Nieuws 264 x bekeken

Ciolos: alle instrumenten inzetten voor steun na droogte

Brussel – Eurocommissaris Dacian Ciolos zal alle beschikbare instrumenten inzetten om landen die getroffen zijn door droogte te ondersteunen.

Dat zegt hij na afloop van de landbouwraad in Brussel. Portugal heeft concreet een aanvraag ingediend voor steun in verband met de droogte. Ook Spanje heeft een eerste paper ingediend, die door de Europese Commissie beoordeeld moet worden. De landen kampen met ernstige droogte.
De steun aan de lidstaten kan via rechtstreekse betaling vanaf oktober, of via een aangepaste benadering, legt Ciolos uit. ”Hierbij moeten we van geval tot geval bekijken wat nodig en mogelijk is.”
Voor de langere termijn is er volgens Ciolos ook een mogelijkheid om de getroffen landen te steunen via gelden voor plattelandsontwikkeling, als blijkt dat de productiecapaciteit door de natuurramp zodanig schade heeft opgelopen dat er maatregelen genomen moeten worden om de productiecapaciteit weer op peil te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.