Home

Nieuws 549 x bekeken

Chinese boeren laten 7,6 miljoen hectare achter

Beijing - In China wordt een kwart tot eenderde van de grond in agrarische regio’s niet gebruikt.

Het betreft circa 7,6 miljoen hectare die vooral door boeren die naar de stad trekken is achtergelaten Dat schrijft de Chinese Academie van Wetenschappen in een rapport. Volgens de onderzoekers zullen de komende jaren nog eens 20 miljoen mensen de agrarische regio’s verlaten, waarmee op het platteland arbeidstekorten kunnen ontstaan.
De onderzoekers achten het onwaarschijnlijk dat veel braakliggende grond, minder vruchtbaar dan in Zuid-Amerika of Zuidoost-Azië, een agrarische bestemming zal vinden. De Chinese regering heeft eerder aangegeven dat zeker 120 miljoen hectare voor landbouwdoeleinden wordt gebruikt. In totaal heeft China 121,7 miljoen hectare.
China haalde de laatste jaren juist het nieuws door het op grote schaal opkopen van landbouwgrond in Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Afrika.

Of registreer je om te kunnen reageren.