Home

Nieuws

China wil minder dominantie dollar in grondstoffenhandel

Beijing - Bank of China heeft een deal gesloten met de organisatie achter termijnmarkt Chicago (de CME Group) over het vaker gebruiken van de Chinese munt bij grondstoffentransacties.

Beijing - Bank of China heeft een deal gesloten met de organisatie achter termijnmarkt Chicago (de CME Group) over het vaker gebruiken van de Chinese munt bij grondstoffentransacties.

Dat heeft CME Group bekendgemaakt. Nu nog wordt het overgrote deel van de internationale handel in agrarische grondstoffen in dollars gedaan.
Bank of China is één van de vier grote door de staat gecontroleerde banken van China. Eerder verklaarde China in de groeiende handel met Zuid-Amerikaanse landen meer de yuan in te gaan zetten. Daarover heeft China een overeenkomst gesloten met onder meer Brazilië, Argentinië, Venezuela en de zogeheten Inter-American Bank.
China importeert vooral landbouwproducten als mais en soja uit Zuid-Amerika, terwijl andersom met name industriële goederen vanuit China naar Zuid-Amerika gaan. China heeft in december ook met Japan een deal gesloten over het toenemende gebruik van elkaars munteenheden, waarmee de dollar deels buitenspel wordt gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.