Home

Nieuws 41 reacties

CU Wierden: dierenpolitie pakt onschuldige boeren op

Wierden – De dierenpolitie gaat zijn boekje te buiten en pakt ook boeren op zonder dat er duidelijke aanwijzingen zijn van dierenverwaarlozing of –leed. Dat signaleert de Christenunie in Wierden.

De Christenunie in Wierden plaatst vraagtekens bij de uitvoeringspraktijk van de dierenpolitie omdat boeren volgens de partij zonder enige nuance worden verdacht van een misdrijf en als zodanig worden behandeld als een melding wordt gedaan bij het landelijke meldnummer 144. Deze aanpak vindt ook plaats zonder duidelijke aanwijzingen van dierenverwaarlozing of –leed, constateert de Christenunie. "In sommige gevallen is zelfs sprake van arrestatie, processen-verbaal en inhechtenisneming."

De partij noemt de handelwijze van de dierenpolite buitenproportioneel. Op deze manier jaagt de dierenpolitie boeren en andere diereneigenaren in het buitengebied schrik aan, stelt de partij in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Wierden. "De verhalen die thans door buitengebied gaan dragen niet bij aan het vertrouwen in de dierenpolitie. Bij sommigen begint zich een gevoel van angst meester te maken."

De partij maakt melding van verhalen dat diereneigenaren die zich van geen kwaad bewust waren die direct mee moesten naar het bureau. "Zelfs zonder dat ze oppas konden regelen voor hun kinderen. Dat had een enorme impact op betrokkenen."

Laatste reacties

 • p.kuunders1

  als je dieren als mensen gaat behandelt dan worden de mensen als dieren behandlt en dan ben je moraal onjuist bezig

 • info258

  Laat ze nog maar een paar keer buiten hun boekje gaan dan wordt de geloofwaardigheid van de dierenpolitie vanzelf minder, wat mogelijk tot opheffing leidt. Ik zou me zeker niet laten opjagen of belagen door hen. Beschouw het tot een lachwekkende vertoning.
  Als er echt iets aan de hand is horen we dat wel via de media.

 • paul.gld1

  je kunt de koeien dus beter maar niet buiten doen ,anders ziet de dierenpolitie ze......;-)

 • kleine pelle

  Zelfs Hero Brinkman is niet meer voor de dierenpolitie! Zorg er nu voor dat deze cavia cops verdwijnen!

 • werklust

  Moet niet gekker worden.

 • Spotvogel

  Dit is typisch zo'n goedkope uitgekauwde manier om onwelgevallige tegenstanders verdacht te maken. Natuurlijk heeft de dierenpolitie het gedaan en gaan die arme (van de wieg tot in de urn gesubsidieerde) boeren vrijuit. Ditzelfde soort gorigheid valt ook gewetensvolle melders van jachtmisstanden continu te beurt. De Christen Unie Wierden zou er goed aan doen om zichzelf eens te spiegelen aan de voorwaarden om zich een waarachtig Christen te mogen noemen. Zoals de landelijke CU zich na hun jongste standpunt inzake onze inheems overwinterende Siberische ganzen zou dienen te schamen! Want annoniem misstanden recht praten is écht niet meer van deze tijd. Wakker worden dus,de social media hebben jullie rechts, links en over het midden achterhaald. Mijn advies: inbinden en wegwezen!

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • vroege

  de dieren politie moet eens gaan controleren in de oost vaarders plassen kunnen ze met eigen ogen zien wat ze zelf voor dierenleed veroorzaken ze laten deze beesten van de honger omkomen en creperen. hypocrieter kan het niet!!!!!van deze overheid waar ze zelf voor werken en dus ook zelf verantwoordelyk voor zyn. ik zou zeggen ga lekker zo door dieren beulen!!

 • boelenham

  eenapril

 • Jan Bakker

  Dit was natuurlijk te verwachten, Als burger mensen die naar hun zeggen behept zijn met dieren, bij de dierenpolitie solliciteren en worden aangenomen. Totaal onbekend met de professionele dierhouderij en alles maar zielig vindend. Maar is het niet aan een dierenarts om te oordelen over de toestand van de dieren? Weg ermee met deze dierenpolitie.

 • J@gertje

  De dierenpolitie is totaal overbodig, we hebben immers de AID.
  De bedenker van dit fenomeen (Dion Graus) liet hierbij zijn emotie de vrije loop.
  Helaas is bij Dion de liefde voor het dier vele malen groter dan zijn liefde voor zijn medemensen.
  Ik doel hiermee op het mishandelen en het met een pistool bedreigen van zijn zwangere (inmiddels ex) vriendin en schoonpapa.
  Helaas is dit in de doofpot beland, uit een later gedaan nader onderzoek van het OM had Dionneke hiervoor vervolgd moeten worden maar de zaak was spijtig genoeg inmiddels verjaard.
  Als Wilders een vent was geweest had hij Graus ogenblikkelijk uit de fractie gezet toen dit bekend werd.
  Dan hadden we nu i.i.g. geen dierenpolitie gehad, maar ook dat waait in tijden van bezuinigen wel weer over.

  Groet,
  J@gertje

 • Mels

  Gut gut wat een drama,ik zou zeggen:als bewezen wordt dat alle poeha omtrent de vermeende dierenmishandeling geseponeerd wordt of de verdachte onschuldig blijkt,DIREKT een enorme schadevergoeding eisen,die wordt altijd 2x gehalveerd en dan blijft er nog voldoende over,moet je opletten hoe snel dit geouwehoer over is.

 • g.de.zwaan1

  Taak voor LTO om in overleg te gaan dunkt me.

 • Mels

  Lijkt me niet,gewoon enorm lawaai maken,er worden namelijk meer mensen mishandelt dan dieren.....

 • boer met de pet

  de media klopt alles te veel op,facebook .hyves ,twitter je kan geen scheet laten of iemand weet het,en even over de dieren mishandeling ,vorig jaar herfst zat bij oons een paard in de sloot,14man brandweer bij ze vroegen of ze helpen moesten was niet nodig ,wij hadden het paard eruit getrokken met trekker en voorlader (zo doen we het altijd ook waar de spuitgasten bij zijn)toen hij bijna op het droge was knapte het touw en donderde het paard weer in de sloot ,op nieuw gedaan en hij was eruit ,halster af en hij ging vol gas naar de andere paarden toe ,conclusie niks aan de hand.wat schets mijn verbazing staan er fotoos op internet waar het paard aan de voorlader hangt en dan word er onzin geluld over dierenmishandeling hoe wel de werkelijkheid anders is IK DENK DAT HET VERHAAL HIER BOVEN NET ZOIETS IS laat je niet gek maken

 • Koeienboer

  Zolang de burger denkt dat hij het snapt, uit hij al zijn gedachten. Of dat nu via de social media is of via 114, Hij denkt dus hij doet. Dat is typisch iets van deze tijd. Even inhouden en denken: Ik weet er niets van, dus misschien heb ik het mis... dat is er niet meer bij.
  @spotvogel, als jij zo moeilijk doet over die subsidies, ga dan eens narekenen wat het Nederland gekost zou hebben als ze alle grond moesten onderhouden, hun voedsel moesten importeren en wat ze minder aan belastinginkomsten zouden hebben gehad sinds het moment dat boeren in dit land gestimuleerd werden na WOII als die boeren niet hadden bijgedragen aan de economie.

 • mohammed

  Het slaat een beetje te ver door in nederland met het zoeken naar dierenleed,de dierenpartij en soortgenoten krijgen te veel macht,een dier is een dier,we moeten goed zijn voor onze dieren maar het gaat gewoon veel te ver allemaal.

 • mohammed

  niks geen mohammed,gewoon een nederlandse boerenvrouw,die zegt wat ze ervan vind.

 • mohammed

  niks geen mohammed,gewoon een nederlandse boerenvrouw,die zegt wat ze ervan vind.

 • auga

  heel goed dat er dierenpolitie is. Dierenleed moet serieus genomen worden en zwaar gestraft worden. Dierenbeulen zijn toekomstige psychopaten. Dit is een bewezen feit. Als de dierenpolitie nu ook eens gaat controleren bij de intensieve veehouderij, de veetransporten, de slachthuizen. denk alleen maar eens aan die verschrikkelijke kalkoenen vergassing. De straffen kunnen niet hoog genoeg zijn wat mij betreft.

 • Mels

  auga mag een deel van de schadevergoeding betalen bij onterecht beschuldigd!!!

 • Mozes

  Auga, de enigste psychopaat van de laatste jaren is een dieractivist die zonder een greintje gevoel Pim Fortuyn door het hoofd schoot.

 • Mels

  Dan zal die de wereld zeker niet redden.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • J@gertje

  Koeienboer,
  Je hebt gelijk.
  Spotvogel heeft geen flauw benul hoeveel mensen er direct of indirect een boterham verdienen binnen de agrarische sector.
  En ja Spotvogel en Auga, ik ben er daar ook een van, en ik ben daar trots op.

  Groet,
  J@gertje

 • auga

  Juist de vegetariers en veganisten zijn mensenvrienden. als iedereen op deze wereld vlees gaat eten hebben we wel 6 aardbollen nodig. het eten van vlees kost mensenlevens. In zuid amerika worden de laatste indianen die in het amazonewoud wonen vermoord zodat het bos waarin zij leven gekapt kan worden. om sojaplantages aan te leggen. voor onze kiloknallers.

 • Hans Sudfryslan

  Auga het is wel heel toevallig dat juist vegetariers en veganisten het voedsel patroon dat ze gebruiken juist uit soja bestaat en de restproduct de schillen hiervan naar de diervoer sector gaat , zou dit vernietigd worden in verbrandingsoven jullie voedsel paket een stuk duurder zijn dan dat jullie nu betalen.

 • Mels

  Ze kunnen van mij de hik krijgen die lui en houden ook....

 • W Geverink

  Beetje smaakloze 1 april grap. Als dit echt is komt het bij jullie nog zover dat een oud omaatje opgepakt en gemarteld wordt door de PvdD Gestapo om er achter te komen of haar kanarie wel echt een natuurlijke dood gestorven is.

 • J@gertje

  En de nabestaanden van de kanarie krijgen slachtofferhulp als het aan de dierenbescherming ligt.

  Groet,
  J@gertje

 • Peter1125

  spotvogel, ik wordt doodziek van dat gezever elke keer over die ganzen, er zijn er namelijk veel te veel, want ik heb er last van. opgeven bij het faunafonds doe ik ook niet meer, zonde van de tijd.
  eigenlijk moet ik de dierenpolitie bellen om die ganzen in hechtenis te nemen wegens diefstal, nou lekker?
  en je moet zéker eens een keer ophouden met in vrijwel elke post die je doet proberen de agrarisch ondernemer met een of andere halve kip te vergelijken, en zeggen dat wij alleen maar bestaan van subsidies en daardoor geen ondernemers zijn!

 • Mels

  Dat van die subsidie is volgens mij geen onwaarheid hoor,voor de rest heb je gelijk.Ga maar na hoeveel een normaal levend gezin opmaakt per jaar en zet daar je Ha vergoeding of je melkpremie tegenover,10 tegen een dat je je direkt een ambtenaar voelt.Zag laatst even hoeveel steun die mega kalvermester/slachter vangt,das niet misselijk hoor.Direkt mee stoppen en als je niet zonder kunt zal je het anders aan moeten pakken.

 • Mels

  Maar dan ook geen steun meer voor die milieu clubs en dat onzinnige ontpolderen enz enz,dat vergat ik er bij te zetten.

 • Peter1125

  ik snap effe niet hoe je dat van die Ha vergoeding tov. een normaal levend gezin bedoeld?

 • Mels

  Hoeveel steun per Ha graan,mais enz enz,als je maar genoeg hebt dan kan Jan Modaal er een jaar van leven,80 koeien en ongeveer 10 ha mais is goed voor meer steun dan die verdient per jaar,dat kan je tegenover de maatschappij toch niet uitleggen.En als er dan ook nog een nieuwe stal gebouwd wordt,die vervolgens half leeg blijft tot het quotum eraf is is helemaal niet uit te leggen.Ik maak het nu wel heel zwart wit maar er zijn voldoende voorbeelden.Ik weet ook wel dat niet iedereen zoveel ontvangt .Het gaat mij erom dat de steun niet meer van deze tijd is en dat het je vrijheid inperkt maar dat heeft een groot deel niet door(doe je iets fout dan korten we je)

 • haverboer1

  de consument krijgt anders ook genoeg subsidies. kinderbijslag, zorgtoeslag, huursubsidie en wat is er allemaal nog niet meer? als je kijkt wat de overheid daar aan kwijt is in heel nederland ten opzichte van wat er wordt betaald aan subsidies in de landbouw en veehouderij, zal je stijl van achterover doen slaan.
  laat de consument dan ook maar 19% btw betalen op de agrarische producten, ook een verkapte subsidie.

 • Mels

  Ja,maar daar worden wij niet beter van,dat heeft tot gevolg dat er minder gekocht wordt of nog erger nog meer kiloknallers en ik denk dat dat iets is waar we niet op zitten te wachten,dat je de kinderopvang en de huursubsidie in combinatie met de hypotheekrente aftrek wilt afschaffen is naar mijn idee niet verkeerd,gelijke monniken,gelijke kappen.Er zijn genoeg onzinnige andere dingen te bedenken die per direct in de prullenbak kunnen,ik doel dan vooral op het pappen en nathouden imago van de jeugdhulp en andere uitstulpingen van onze maatschappij die wel wat harder en concreter aangepakt kunnen worden.Dat gezinnen die het niet breed hebben ondersteund worden is niet erg,dat zou dan ook voor de sector moeten gelden als er weer eens een jaar met bedroevend slechte prijzen is maar het klakkeloos subsidieren van welk onderdeel van de maatschappij is gaat nu veel te ver en als je dan hoort dat er geen enkele of maar matige controle is op wat er met de centen gebeurt dan vind ik dat een bedroevende situatie.Het zou als je het bedrijfsmatig bekijkt je falliet betekenen.De prestatie beloning voor zuinige ambtenaren zou moeten worden ingevoerd,wie met weinig veel presteert wordt iets beter beloond dan zijn collega.

 • jan10

  Nou Mels : dan kunnen de ambtenaren salarissen wel 60%omlaag denk ik zo.

  Ik heb er nog weinig veel zien presteren.
  Die lanbouwsubsidies zijn voor gewassen die met de wereldmarkt moeten concureren (graan,mais ,zuivel,suiker).je weet wat er gebeurt als dat niet voldoende ondersteund word.zie de nederlanse kleding,scheepsbouw,vliegtuigbouw,hoogoven,(vracht)auto industie,etc,etc.
  Snijmais hoort hier echter niet in thuis maar zit er wel bij door onoplettende ambtenaren in Brussel. Het woord zegt het al ambteNAAR.

 • Mels

  De salarissen hoeven niet per definitie omlaag,de beloning moet aangepast worden,loop er nu een ambtenaar met een eureka idee dan wordt die tegengewerkt door zijn collega`s omdat ie niet in de pas loopt met het beleid of de vaak linkse ideeen van diezelfde collega`s.In het bedrijfsleven wordt je beloont voor een eureka moment,in de wereld die beleidmaken heet juist afgestraft.Hier kun je alleen iets aan doen als je bij verkiezingen niet aleen de regering vervangt maar ook de topambtenaren die al jaren op dezelfde plek zitten en elke verandering die niet strookt met hun ideeen systematisch tegenwerken.Sommig beleid moeten ze wel uitvoeren(130km) en andere populistische regels maar de harde vorm van beleid verandert niet snel.

 • auga

  hi Hans Sudfryslan, voor 1 kilo dierlijk eiwit moet een dier 7 kilo plantaardig eiwit eten. Het restant van onze soja-, seitan-, of anderszins vegetarische vleesvervangers kan hoogstens wat cavia's in leven houden. De gigantische veestapel en overconsumptie van vlees veroorzaakt mede honger in de wereld. groetjes uit Brabantvarkensland

 • Mels

  De stront die ervan overblijft zorgt weer voor nieuwe gewassen en zo is het cirkeltje weer rond,in jou stomme verhaal lees ik namelijk alleen wat nodig is en nooit wat er overblijft,het is maar net wat je horen wil om een mening te hebben.

 • Hans Sudfryslan

  auga je hebt geen idee hoeveel soja in jou voedsel paket zit en de varkensmest zorgt er in ieder geval dat de soja en andere voedergewassen blijven groeien om jullie te kunnen voederen .

 • IwanMeester

  Auga, je vergeet even dat een groot deel van het diervoeder (zeker bij herkauwers) niet of nauwelijks verteerbaar is voor mensen. Denk niet dat je het lang vol zult houden op wat er op een stuk grasland staat....

Laad alle reacties (37)

Of registreer je om te kunnen reageren.