Home

Nieuws 641 x bekeken

CDA wil meldpunt neurologische vorm paardenziekte Rhino

Den Haag – CDA-kamerlid Henk Jan Ormel pleit voor het instellen van een meldpunt voor de neurologische vorm van het paardenvirus Rhinopneumonie.

Aanleiding zijn een aantal uitbraken van het dodelijke paardenvirus in Nederland. Ormel vraagt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wat hij ervan vindt dat organisaties en bedrijven ondanks negatieve adviezen van de Sectorraad Paarden en de paardensportbond KNHS toch evenementen met paarden houden.
Het aantal bevestigde gevallen met het Rhinovirus loopt op. Na meldingen uit Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland zijn nu ook infecties in Groningen en Friesland gemeld. Voor het virus geldt geen meldingsplicht. Jaarlijks komen infecties met het virus voor, zowel in de neurologische als de abortusvorm.

Of registreer je om te kunnen reageren.