Home

Nieuws 485 x bekeken

CDA: co-financiering EU-gelden ook door bedrijfsleven mogelijk maken

Sint Maartensdijk - De co-financiering van plattelandsontwikkelingsgelden moet ook door het bedrijfsleven kunnen.

Dat vindt Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA) op een bijeenkomst van het CDA in het Zeeuwse Sint-Maartensdijk. Van Nistelrooij is als rapporteur verantwoordelijk voor het nieuwe beleid voor onder andere de plattelandsfondsen in de Europese Unie. De gelden, die via de tweede pijler van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) beschikbaar zijn voor plattelandsontwikkeling, worden tot nu toe vanuit Brussel alleen uitgekeerd als een lidstaat zelf de andere helft van de investering bijdraagt, de zogeheten co-financiering. Door de economische crisis zijn de mogelijkheden voor co-financiering in veel lidstaten echter beperkt.  “Om te voorkomen dat alles stil komt te liggen, moeten we ook toestaan dat de co-financiering niet door de overheid, maar door het bedrijfsleven wordt gedaan. Dan ben je er bovendien zeker van dat de ondernemers hun uiterste best doen om het project tot een succes te maken, omdat ze zelf ook fors investeren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.