Home

Nieuws

CDA boos op GGD-directeur wegens Schmallenberguitspraak

Den Haag – Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel (CDA) ergert zich aan uitspraken van GGD-directeur Laurent de Vries over de overdracht van dierziekten op mensen.

In De Telegraaf zegt De Vries zich zorgen te maken over deze problematiek. Hoewel Schmallenberg geen zoönose lijkt te zijn ’is het wachten op een virus dat wél overdaagbaar is op mensen’. De concentratie van dieren in de intensieve veehouderij is volgens hem te hoog.
Ormel noemt de uitspraken van de GGD’er suggestief. Hij wil dat minister Schippers (volksgezondheid) en staatssecretaris Bleker (landbouw) maatregelen nemen om te voorkomen dat onjuiste berichtgeving ontaardt in bangmakerij en stellingname tegen de agrarische sector. Organisaties die (mede) namens de overheid spreken moeten dat volgens Ormel onbevooroordeeld doen.
Woensdag is de GGD begonnen met een campagne om 350 boeren, dierenartsen en anderen te testen op antistoffen tegen Schmallenberg. Eind volgende maand moeten de uitslagen binnen zijn. De verwachting is dat er geen antistoffen zullen worden aangetroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.