Home

Nieuws 282 x bekeken

Britten werken aan beter vaccin MKZ

Pirbright – Het Britse Institute for Animal Health in Pirbright werkt aan een nieuw vaccin tegen MKZ dat goedkoper is dan de bestaande middelen en vooral met minder gevaar is te produceren. Een DNA-vaccin vergt niet de strikte veiligheidsvoorzieningen die voor de huidige op het virus zelf gebaseerde vaccin nodig zijn, stelt het IAH.

Pirbright stond zelf centraal bij de korte MKZ-uitbraak van 2007 toen het virus naar alle waarschijnlijkheid via de afvoerleidingen naar de buitenwereld kon ontsnappen. Sindsdien is miljoenen geïnvesteerd in het moderniseren en beter beveiligen van de gebouwen. Bij een DNA vaccin zouden dergelijke gevaren echter niet voorkomen. Dr. Paul Barnett, die het onderzoek leidt: "Dit is de eerste keer dat dit soort DNA vaccinatie regime effectief is gebleken voor het beschermen van het vee." Volgens Barnett kan het vaccin zowel werken bij varkens als bij schapen, terwijl de onderzoekers zich nu richten op het verder vervolmaken zodat het ook bij runderen zou werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.