Home

Nieuws 333 x bekeken

Britse dierenbescherming controleert vee-export

Ramsgate – De Britse dierenbescherming RSPCA heeft, zoals eerder aangekondigd, een strenge controle uitgevoerd op de export van levend vee in de haven van Ramsgate.

Daarbij hebben inspecteurs van de organisatie een waarschuwing uitgedeeld aan twee transportbedrijven, één met een vrachtauto met kalveren en de ander met schapen en lammeren.
Ramsgate is de enige havenplaats in Engeland die levend vee laat verschepen. De gemeenteraad wil daar eigenlijk van af, maar ziet daar gezien de Europese wetgeving geen mogelijkheden toe. De raad heeft daarom met RSPCA afgesproken dat er in ieder geval strenge controles zullen plaatsvinden.
De inspecteurs hebben gecontroleerd of de dieren voldoende water tot hun beschikking hadden, dat de vloeren en vloerbedekking aan de voorschriften voldeden en dat de dieren zelf ook voldoende gezond en fit waren om de reis aan te kunnen. Daarbij is vastgesteld dat in één van de vier gecontroleerde vrachtwagens de ventilatie niet werkte terwijl de andere transporteur schapen die afkomstig waren van verschillende bedrijven in zijn wagen had. Een aanwezige dierenarts constateerde echter dat het transport verder niet tegengehouden kon worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.