Home

Nieuws 3084 x bekeken 4 reacties

Brabant trekt reconstructie- en gebiedsplannen in

Den Bosch – Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben vrijdag unaniem besloten de reconstructie- en gebiedsplannen in te trekken.

Het gaat om de reconstructieplannen Beerze Reusel, Baronie, Boven-Dommel, Maas en Meierij, Meierij, De Peel en Peel en Maas en de gebiedsplannen Brabantse Delta en Wijde Biesbosch. De provincie benadrukt dat de begrenzing van de landbouwontwikkelings-, extensiverings- en verwevingsgebieden voorlopig wel in werking blijft.
Aanleiding is een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch, waardoor in feite twee juridische regimes naast elkaar bestaan. De provincie stelt dat het intrekken van de plannen geen gevolgen heeft voor de uitvoering van plannen, subsidietrajecten, bestuursovereenkomsten en planschade-afwikkeling.

Laatste reacties

 • John*

  nederland kan prima zonder dierrechten, als de staat wil dat er minder dieren komen krijgen ze dat toch wel voor elkaar.

 • anton1937

  Brabant neemt weer een onverstandig besluit. In maart 2010 m b t de bouwblokgrootte( max 1,50HA) voor agrariërs,nu m b t intrekken van de reconstructie- en gebiedsplannen.Waardoor het buitengebied in de toekomst vol komt liggen met voerkuilen en plastic balen hooi en voer( toegestaan door RVS), omdat de boeren deze niet meer kunnen opslaan op het bouwvlak van hun bedrijf. De politiek van de VVD, de SP en de PVDA houd noodzakelijke bedrijfsontwikkling NOOIT tegen en tast het landschap nadelig aan..

 • Peterrrs

  Mijn grote vrees is dat de beperkingen in de extensiverings- en verwevingsgebieden gehandhaafd blijven, en dat de ontwikkelingen in de ontwikkelingsgebieden worden opgeschort of afgebroken. Dan wordt het weer een gevalletje 'wel nemen, niet geven'. Met landbouw als kind van de rekening.

 • ruurhoeve

  Het zou toch normaal zijn als de landbouw zich ook op een duurzame manier op een economiche basis kan blijven ontwikkelen .
  Op indestrie terijnen wordt de boukavel ook niet begrenst !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.