Home

Nieuws 2 reacties

Bouw grootste windpark Afrika begint in juni

Nairobi - De constructie van Afrika's grootste windmolenpark gaat in juni van start in een droge regio van Noord-Kenia, meldde een woordvoerder van Lake Turkana Wind Power zaterdag.

Aan de realisering van het 585 miljoen euro kostende project gingen zeven jaren van studie en onderhandelingen over de financiering vooraf.

In totaal moeten 365 windturbines verrijzen bij Lake Turkana, een regio met een regelmatige en voorspelbare windsnelheid van gemiddeld 11 meter per seconde. De eerste stap is de verbetering en constructie van 204 kilometer aan wegen voor de vrachtwagens die 12.000 keer heen en weer moeten rijden om materialen aan te voeren in het onherbergzame gebied.

Onderdeel van het project is ook de bouw van een 428 kilometer lange verbinding om het windpark aan te sluiten op het nationale hoogspanningsnet. Dat kost nog eens 142 miljoen euro. De financiering hiervan komt van leningen van de Spaanse en Keniaanse overheden. De Spaanse firma Isolux Corsan bouwt de verbinding.

De Afrikaanse Ontwikkelings Bank financiert ongeveer 70 procent van het hele project, aangevuld met leningen van de Britse Standard Bank en de Zuid-Afrikaanse Nedbank.

Het windpark moet vanaf 2015 een capaciteit van 300 megawatt elektriciteit gaan leveren. Momenteel kan Marokko nog bogen op het grootste windmolenpark met een capaciteit van 140 megawatt van 165 turbines.

Laatste reacties

  • Mels

    Hoeveel CO2 wordt er geproduceerd voordat deze dingen stroom leveren?

  • agratax1

    Meis CO2 reductie is bijzaak. Als de molens draaien kunnen de mensen aldaar mee in de vaart der volkeren en heeft het zin om onze (Chinese) electrische apparaten daar aan de man te brengen, eindelijk nieuwe handel. We hebben er 50 jaar over gedaan om ze verslaafd te krijgen aan consumeren en eindelijk hebben we de weg gevonden. Geef geen geld (oude oplossing) nee geef energie en daarna een credit card m.a.w. leer ze kopen op credit en daarna moeten ze werken om uit de financiële put te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.