Home

Nieuws

Bonduelle koopt fabrieken in VS

Lille – Het Franse conserven- en diepvriesgroentebedrijf Bonduelle heeft vier fabrieken voor diepvriesgroenten in de VS overgenomen van Allens. De fabrieken, die werken onder de merknamen Chill Ripe en Garden Classic, bieden samen werk aan 400 mensen. Hoeveel geld Bonduelle heeft neergeteld is niet bekend gemaakt.

”Met deze transactie wordt Bonduelle één van de belangrijkste spelers op de markt voor bereide groenten in Noord-Amerika. Daarmee wordt de groei buiten de EU voortgezet,” aldus een verklaring. Bonduelle was al actief in Canada en exporteerde vandaar ook naar de VS maar had in dat land tot nu toe geen eigen productiefaciliteiten. Allens verkocht vorig jaar rond de 150.000 ton aan groenten waarvan 40 procent aan de consument, 25 procent aan food service bedrijven en 35 procent aan industriële afnemers. De Groupe Bonduelle haalde in het boekjaar 2010/11 een omzet van 1,726 miljard euro en biedt wereldwijd werk aan 7.250 vaste arbeidskrachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.