Home

Nieuws 902 x bekeken 3 reacties

'Boer moet betere nazorg krijgen na ruiming'

Den Haag - Het kabinet moet ervoor zorgen dat boeren betere nazorg krijgen na de ruiming van zijn bedrijf om een dierziekte te bestrijden.
Dat zegt Tweede Kamerlid Esmee Wiegman van de Christenunie, meldt Nieuwe Oogst. Zij gaat staatssecretaris Bleker (landbouw) oproepen om met voorstellen daarvoor te komen als de Tweede Kamer over enkele weken debatteert over mond- en klauwzeer (MKZ).
De overheid zou zich bij de uitbraak van ziekten als MKZ en Q-koorts veel meer bewust moeten zijn van de emoties die dierziektebestrijding bij boeren oproept, meent het CU-Kamerlid, zo schrijft Nieuwe Oogst.

Laatste reacties

 • j.b.

  Zeker alleen weer voor de veehouders die getroffen worden door diverse veeziektes. Waarom nooit eens aandacht voor b.v. tuinders of akkerbouwers die getroffen worden door ringrot of bruinrot en waar ook de gehele aardappeloogst vernietigd wordt, en de financieele schade veelal nog groter is dan in de veehouderij.

 • politiek

  @ j.b. dat is te weinig emotioneel. Niet voor de betrokken tuinders of akkerbouwers. Dat is diep triest maar wat er in de ,,schaduw ,, gebeurd vallen ook geen stemmen te behalen. Ik denk dat je gelijk hebt want veel ondernemers ontvangen praktisch helemaal geen vergoeding voor iets wat ze overkomt , met vaak het einde van bedrijfsvoering tot gevolg. ( EHEC ) Zelfs hormoongebruik in de veehouderij is een gebeurtenis wat een buitengewone gebeurtenis is , en derhalve voor een vergoeding van miljoenen euro,s in aanmerking komt. Met die Euro,s kan er vervolgens weer vrolijk geinvesteerd worden naast de voordelen van groeistimulering . ( de nadelige gevolgen inzake voedselveiligheid/gezondheidsveiligheid naar de consument even niet meegenomen ) Dit staat zo ook letterlijk beschreven in de vertrouwelijke rapporten Nationale Recherche.

 • Willem1962

  Er zou totaal geen 'nazorg' nodig zijn als de dames en heren in het instituut welke 'regering' heet hun verstand eens gebruikten en niet als kippen zonder kop achter het achterhaalde idee van totale vernietiging aanliepen.
  Zoals in de laatste jaren maar weer gebleken is, tenminste, in mijn ogen, is dit idee de grootste nonsens die er maar verzonnen kan worden.
  MKZ, Q koorts, vogelgriep en nu het Schmallenberg virus (waar gelukkig geen vernietigingsoproep is gedaan, maar dat heeft niet veel gescheeld denk ik zo) zijn geen virussen die je op deze manier kunt uitroeien, maar ik zal wel weer een roepende in de woestijn zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.