Home

Nieuws 440 x bekeken

Bleker ziet geen mogelijkheden meer tot verbeteren marktmacht boer

Den Haag – Groenlinks gaat staatssecretaris Henk Bleker van landbouw suggesties aandragen voor het verbeteren van de marktmacht van de primaire sector.

Dat heeft kamerlid Rik Grashoff van Groenlinks aangeboden. Grashoff vindt dat Bleker de motie waarin wordt gevraagd om de marktmacht van de primaire sector onvoldoende heeft uitgevoerd, omdat er weinig verbeterd is. Bleker weet niet wat hij nog meer kan doen, nu hij op het gebied van mededinging en kwekersvrijstelling maatregelen neemt.
De maatregelen van Bleker op het gebied van mededinging zijn beperkt tot betere informatie aan telers en groepen telers over de mogelijkheden tot bundeling die binnen de huidige NMa-regels kunnen. Qua kwekersrecht zet Bleker zich in Europa in voor verdere vrijstelling van het kwekersrecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.