Home

Nieuws 577 x bekeken 1 reactie

Bleker: tijd voor concrete oplossingen verdienmodel

Den Haag – Het wordt tijd dat voor het vraagstuk over het verdienmodel van de primaire sector concrete plannen worden gemaakt.

Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in reactie op het rapport ’De Nederlandse varkensvleesketen richting 2020’, dat LEI en DLV in opdracht van het ministerie heeft gemaakt. ”Ik hoor de problemen over het verdienmodel nu voor de derde keer. Het wordt tijd dat hier concrete stappen worden genomen.” Bleker vindt dat deze taak bij de sector zelf ligt. ”De ketenpartijen moeten zelf met plannen komen.”
Bleker wijst er ook op dat voor de varkenshouderij de totale afzet van varkensvlees vergroot moet worden. Er moet hierbij meer geproduceerd worden in speciale producten, in plaats van het standaard bulkproduct ’varkensvlees’.
Het rapport van de werkgroep varkensketen zijn volgens het ministerie waardevolle bouwstenen voor de concretisering en uitwerking van het advies van de Commissie Van Doorn en van de agenda van de Topsector Agro & Food. Het rapport is een bouwsteen voor de regiegroep Verduurzaming veehouderij en Agroketens, die binnenkort wordt ingesteld.

Eén reactie

  • Sjaak

    Mooie woorden!
    Echter zolang de boeren bereid zijn om voor niks te werken en zelfs geld toe te leggen op hun produktie, heeft het opzetten van een verdienmodel geen zin!
    Het wordt hoog tijd, dat een boer daadwerkelijk als ondernemer gaat denken, waarbij niet alleen de passie en trots een belangrijke rol spelen, maar vooral het economisch rendement...
    Stel, dat deze 'droom' werkelijkheid zou worden, dan is het juiste 'uitgebalanceerde' verdienmodel automatisch een feit!

Of registreer je om te kunnen reageren.