Home

Nieuws 1323 x bekeken

Bleker krijgt gelijk in zaak tegen Flevoland

Zwolle – De Zwolse rechtbank zegt dat de provincie Flevoland maximaal aanspraak kan maken op 81 miljoen euro voor de realisering van de natuur in het Oostvaarderswold.

Daarmee geeft de rechter staatssecretaris Bleker gelijk. Die heeft in de rechtszaak tegen de provincie gezegd, dat de claim van de provincie op zijn hoogst 81 miljoen euro kan bedragen. Volgens de provincie is het Rijk de provincie 241 miljoen euro schuldig voor de realisering van het Oostvaarderswold.
Door het ontbreken van voldoende financiering is de realisering van het Oostvaarderswold volgens de oorspronkelijke provincieplannen nu definitief van de baan. Eerder al had de Raad van State het inpassingsplan van de provincie onderuit gehaald, omdat de provincie onvoldoende financiële onderbouwing had. Door de uitspraak van de Zwolse rechter is in de financiële onderbouwing geen verandering gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.