Home

Nieuws 7 reacties

Bleker komt met absolute grens omvang stal in april

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker komt in april met een voorstel voor de maximale omvang van een veehouderijbedrijf.

Dat heeft hij toegezegd in de Tweede Kamer. Na een maatschappelijk debat wordt deze norm als algemene maatregel van bestuur toegepast, als onderdeel van het wetsvoorstel waarmee een grens gesteld kan worden over de maximale omvang van veebedrijven, die in juni wordt gepresenteerd. Bleker baseert de norm niet op dierenwelzijn, maar op wat economisch en sociaal past in Nederland, gezien de structuur van het platteland en level playingfield voor de ondernemers.

Laatste reacties

 • Peter1125

  zo stom heb ik ze nog nooit gehoord!

 • info140

  Wat economisch én sociaal past bij Nederland, dat doet het ergste vermoeden. Het zogenaamde sociale zal wel overheersen, dat economische vergeet maar. Die twee aspecten gaan anders met elkaar botsen, als het tenminste de bedoeling wordt de stalletjes niet te groot te laten worden.
  Qua level playing field gaat Nederland in ieder geval een verdieping lager spelen als de rest van Europa, en nog wat verdiepingen lager als we vergelijken met landen als USA en Brasil. Zullen ze daar lache als ze dit horen!!

 • jelmarvz

  ja ind dit slaat nergens op

 • John*

  investeren in meerdere locaties zie ik beter zitten om mijn bedrijf op te bouwen. Later is het dan ook makkelijker afbouwen/stoppen. Éen locatie van 4 miljoen op de balans is moeilijker te verkopen dan 4 locaties met éen miljoen op de balans. En als er dadelijk in limiet komt op de aantallen dieren die gehouden mogen worden lijkt mij dat de bouwblokbeperking wel in de prullenbak kan. Dan zijn de bedrijven ruimer ruimer op te zetten wat de diergezondheidheid ten goede komt > tussen biggenstal en zeugenstal 100 meter afstand en ook die afstand weer tussen de biggen en vleesvarkensstal. Zoals er nu gebouwd dat het bouwblok maximaal benut moet worden is ook geen pretje.

 • aasgieren

  Met wie overlegd Bleker?, met Z.L.T.O. , met natuurmonumenten ? met de Europese elite.???? Zal zijn aangekondigde voorstel toch niet uit zijn C.D.A. duim zuigen Niet voor niets is de Belgische begroting sluitend .ze hadden jaren geen regering om het te verprutsen.

 • Peter1125

  alles is natuurlijk op te lossen door inderdaad meerdere locaties, maar daar gaat het niet om, het gaat erom dat dit onderwerp dus kennelijk bestaat, wie verzint zoiets

 • poldes

  Hebben wij een stalgrootte quotum gekregen.?
  Wij hadden al een Ha bemestingquotum.
  Hebben wij in nederland ook al een aantal land en tuinbouwbedrijven quotum?
  Wij zijn Quotum boeren van de eeuw geworden.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.