Home

Nieuws 1152 x bekeken 43 reacties

Bleker bereid jacht op kol- en grauwe gans uit te stellen voor G7

Den Haag - Staatssecretaris Henk  Bleker wil het akkoord van de Ganzen 7 uitvoeren, al ligt de verantwoordelijkheid hiervan bij de provincies.

De G7 heeft moeite met het feit dat de kolgans en grauwe gans op de jachtlijst staan. Dit past niet bij het akkoord. Bleker zegt dat hij zolang het nodig is een verbod zal instellen voor de jacht op deze soorten, maar dat ze niet van de jachtlijst gaan. Bleker benadrukte dat de situatie waarin we zitten, dat er veel ganzen gedood moeten worden niet leuk is. “Maar er moeten wel mensen worden gevonden die dit werk gaan doen.”

Laatste reacties

 • Peter1125

  waarom geen grauwe gans? bij ons raast het ervan...

 • Bloemestein

  voor Peter1125, wordt eens wakker
  Het is wel erg dat de groene mafia het jarenlang voor elkaar heeft gekregen de ganzen maar aan te laten fokken en nu het uit de hand loopt mag de 'boze jager'de kastanjes weer uit het vuur halen, terwijl de ambtenaren die de regeltjes maken zich baseren op tel- en gedrags gegevens uit de vorige eeuw.

 • Peter1125

  bloemenstein, daar lijkt het bij mij in de buurt inderdaad wel op

 • boskwachter

  Ik snap nog steeds niet waarom LTO akkoord is gegaan met de G7.

 • anti

  Afschot is dierenmoord. Walgelijk. Zoals Bleker zelf ook walgelijk is.

 • Hans Sudfryslan

  Ik heb het al eerder geschreven begin van de week . Leden van LTO [de agrariers] ze moeten LTO tot de orde roepen en zich terug trekken uit de G7 en anders zeg je lidmaatschap op bij LTO . Jullie laten je de oor aan naaien door de 12 landschappen ,staatsbosbeheer , natuurmonumenten en dergelijke .De ganzen overlast zal alleen maar toenemen . Heb zelf de lidmaatschap op gezegd vorig jaar omdat ze niets voor deze man wilden doen en juist mij tegen werkten en voor natuur zijn bij mij. Gegroet

 • Peter1125

  @ anti: ze hoeven ook niet uitgeroeid te worden, maar er wat sturing aan geven zodat het aantal niet uit de klauwen loopt lijkt mij, als zoals vorig jaar bij mij in twee dagen 7 Ha (ik overdrijf niet) tarwe afmaaien zijn er wel een paar teveel hoor.

 • J@gertje

  Ik snap wel waarom LTO geen ganzen op de jachtlijst wil hebben.
  Landbouwschade veroorzaakt door bejaagbare wildsoorten wordt namelijk niet door het faunafonds vergoed.
  Als we echt van een groot aantal ganzen afwillen moeten ze op de landelijke vrijstellingslijst geplaats worden en afschot het hele jaar toestaan (m.u.v. het broedseizoen) zonder allerlei belemmeringen.
  Verder zal er een overgangsregeling moeten komen waarbij het faunafonds de schade minimaal 5 jaar blijft vergoeden.
  Zolang dit niet gebeurd blijven we met het probleem zitten. • Spotvogel

  Nee Bloemenstein, dat was de gewapende en gegemzenpluimde groene maffia. Jullie lieten de ganzen zich volkomen onbeheerd voortplanten en de schade was gepland om zelf onbeperkte afschotmogelijkheden te krijgen. Ik sprak in het veld met honderden jagers en allemaal zeiden ze hetzelfde: 'laat maar broeden, dan hebben we straks lekker veel ganzen om op te jagen!' Hans is schaam me ervoor dat ik jou in 2009 en 2010 nog advies heb gegeven toen je met LNV in de clinch lag. Boeren als jij zijn een schande voor het platteland! J@gertje, er komt een tijd dat een beschaafde regering alle j@gertjes op de nationale schadeuitbetaallijst zet. Onder leugenachtige voorwendselen ganzen- en zwijnenplagen veroorzaken hoort namelijk in een ontwikkeld land keihard afgestraft te worden!

 • J@gertje

  Spotvogel,
  Ganzen moesten zonodig de beschermde status krijgen, weet je nog, en dat is de enige oorzaak van het onbeheerd voortplanten.
  Ik hoop dat er ooit een dag komt dat de tegenstanders van jacht en beheer de rekening gepresenteerd krijgen voor het gevoerde wanbeleid.


 • Spotvogel

  J@gertje ik sprak gister aan de Holysloter Die een boerenjager die al mijn bezwaren tegen jullie soort wildpaffers ten volle onderschreef. Volgende week ga ik met hem en andere beschaafde mensen om tafel zitten. Niet om te heuken, maar om twaalfduimsspijkers in jagerskoppen te slaan! Jullie beschermheilige Sint Henkie van 't Oldambt is al stevig henneptouwtjes aan het inbinden over de Hedwige. Wellicht krijgt hij met de paasdagen de goede (heilige) geest. Wij zullen er gaan graantraan om laten!

 • J@gertje

  Spotvogel,
  Niet wéér afdwalen maar inhoudelijk blijven.
  Jouw bla bla verhalen kennen we zo langzamerhand wel.
  Wie hebben er voor gezorgd dat de ganzen de beschermde status kregen zodat deze zich onbeheerd konden voortplanten?
  En wie hebben alles wat met ganzenbeheer te maken heeft jarenlang tegen gehouden?
  Wie spotvogel, wie?

  Groet,
  J@gertje

 • J@gertje

  Leo, nie heuken moar HØKEN.
  Ut is zo langzamerhand tied da'j ow Achterhoeks dialect met die twaalfdumers van ow een betjen biespiekert want dat liekt wel proem'npap
  En ie könt mie de hakke violen.

  Groet'n
  J@gertjen


 • Spotvogel

  Krék Jaegertje, ie kun mien de bokse bruun driet'n!

 • J@gertje

  En Spotvogel,
  Dat dialect van jou blijft een drama.
  Maar nu even inhoudelijk.
  Wie hebben er nu voor gezorgd dat de ganzen de beschermde status kregen?
  En wie moesten ganzenbeheer zonodig jarenlang tegenwerken.
  Want dat is de enige reden dat de ganzenpopulatie finaal uit de hand is gelopen.

  Groet,
  J@gertje

 • Spotvogel

  Helemaal fout J@gertje.De enige populaties die uit de hand liepen zijn die van bij ons broedende ganzen.De Siberische ganzen staan daar volkomen buiten. Ik heb al vaak uitgelegd dat vier jagende confessionele kamerleden en twee ministers moedwillig de FFW hebben verkracht, jagers opleukten tot wildbeheerders maar verzuimden om daar bindend de Zorgplicht aan te koppelen. Nét als terreinbeheerders is het de taak van hobbyjagers om het ontstaan van schadeveroorzakende dierpopulaties tegen te gaan. Dat staat in ieder pachtcontract. Maar jagers vertelden mij massaal dat zij geen ei aanraken omdat ze liever zoveel mogelijk pullen zien uitkomen om later op te kunnen schieten. De gewasschade wordt doelbewust nagestreefd.Ik heb altijd gezegd dat natuurontwikkeling en het aanleggen van nieuwe natte natuur midden in boerenland sterk hebben bijgedragen aan die overpopulaties. Maar omdat de jachtpachthouders aansprakelijk zijn voor alles wat er zich buiten reservaten afspeelt, moet de wetgever hén eindelijk eens keihard gaan aanpakken en bewerkstelligen om conform de zelf aangegane verplichtingen te handelen. Niet door de schade op de belastingbetalende gemeenschap af te schuiven,maar door jagers hoofdelijk of via hun organisaties financieel te laten zweten. Dan zal menig nimrod zich al snel dermate ziek voelen, dat hij geen geweer meer aan raakt.

 • J@gertje

  Spotvogel,
  Niet weer met een heel verhaal om de hete brei heen blijven draaien.
  Die verhalen van jou kennen we nu wel.
  Kom op man 'to the point'!
  Wie heeft er voor gezorgd dat de ganzen zich onbeheerd hebben kunnen voortplanten en wie hebben iedere vorm van ganzenbeheer al jaren gedwarsboomd?
  En wie hebben iedere keer als er een aanwijzing of ontheffing werd afgegeven, om aan populatiebeheer te kunnen doen, keer op keer gerechtelijk aangevochten?
  En nu graag een kort en helder antwoord, spotvogel.

  Groet,
  J@gertje

 • Spotvogel

  Voor de allerlaatste keer: de goddeloze confessionelen verkrachtten de wetgeving en de lafhartige liberale nadruppelaars ontfermden zich over het kapitalistische bestialiteitenrecht op moord en doodslag tegenover weerloze dieren. En de natuur en de inheemse fauna werd de gebeten hond!
  O ja, en niet te vergeten: 17 miljoen Nederlanders betaalden dat gelag en worden als dank daarvoor dag na dag met de beestachtige uitwasssen van deze onbeschaafde barbarij geconfronteerd!
  Punt.
  Uit!
  Basta!

 • J@gertje

  Spotvogel,
  De enige die hier nadruppelt ben jij met je achterhaalde ideologie.
  Wees gewoon een kerel en blijf niet ontkennen dat jij en je 'geloofsgenoten' weglopen voor jullie verantwoordelijkheid.
  Lees # 17 nog eens goed door en geef gewoon toe dat jullie fout zaten.
  Met een goed beheersplan was het nooit zover uit de hand gelopen met de ganzen, maar dat hebben jullie jarenlang gedwarsboomd.
  Door de alsmaar groter wordende schade en overlast kunnen die 17 miljoen mensen in Nederland, waar jij het constant over hebt, i.d.d. het gelag betalen.
  En zo is het en niet anders.

  Groet,
  J@gertje

 • Spotvogel

  Sl@gertje, gister zag ik in het Opperwoud onder Uitdam een vent die niet minder dan 10 plastic lokganzen rond een hut uitzette en vervolgens 6500 op reservaatsgronden grazende Siberische brandganzen de lucht in joeg. Enkel en alleen om zijn ongeciviliseerde moordlust op grauwe ganzen uit te kunnen leven. Naam en adres van die hufter zijn me inmiddels bekend en er wordt gewerkt aan een misstandendossier over die gewapende crimineel. Zo is het. En niet anders!

 • J@gertje

  6500 brandganzen????
  Is dat wel bewezen spotvogeltje????
  Of heb je dat verhaal naar eigen fantasie toevallig een beetje opgeleukt?????

  Succes verder,
  J@gertje

 • Spotvogel

  Klote j@gertje, ik werkte vanaf 1972 bij het LNV-instituut RIN dat ressorteerde onder SBB. En vanaf 1975 was ik landelijk coordinator van alle landelijke watervogeltellingen. Dat jouw soort lieden al van meet af aan rotzooit met cijfermateriaal is een feit, maar in mijn wetenschappelijk werk (dat zich onverminderd tot op dit huidige moment vootzet)heb ik nog nooit met enig cijfer gemalverseerd. Mede daarvoor legde ik immers destijds de ambtseed af. Maar dat kan een wapendragende romp op klompen als jij beslist niet bevatten.

 • J@gertje

  Spotvogel kijk uit, je schiet in de verkeerde rol.
  By the way, jij en werken? :-)

 • Spotvogel

  Helaas voor jou J@gertje. Met meer dan 500 publicaties op mijn naam of als co-auteur dunkt het me dat ik mijn tijd niet heb zitten of lopen te verdoen. Daarom kan ik me makkelijk staande houden in een Echte Kenniseconomie!

 • J@gertje

  Wat moet jij dan een gelukkig mens zijn.

  Groet,
  J@gertje

 • Spotvogel

  Ach, wat heet gelukkig. Ik kan tenminste iedereen met open vizier tegemoet treden en hoef me niet te verschuilen achter doorzichtig kreupelhout vol woekerende laster, leugen en verdraaide feiten. En ik wordt nooit door passanten nageroepen en voor dierenbeul, lafbek en moordenaar uitgemaakt. In dat opzicht voel ik me inderdaad heel gelukkig!

 • Mozes

  Spotvogel, je communiceerd hier op de site alleen maar emoties. Schelden, beschuldigen en beledigen. Zozeer dat regelmatig reacties van jouw door de redactie geheel of gedeeltelijk verwijderd worden.
  Als jij inderdaad wetenschappelijk werk doet zoals jij beweerd is het met de wetenschap in Nederland erg droevig gesteld. Van iemand die wetenschappelijk werk doet verwacht ik een totaal andere manier van communiceren.

 • Flyinghollander

  Spotvogel Diedrik stapel had ook een hoop publicaties, je weet wat er met hem gebeurd is.

 • J@gertje

  Leo,
  Gelukkig staan Achterhoekers niet alleen bekend om hun nuchterheid maar ook om hun realiteitsbesef.
  Passanten (al dan niet afkomstig uit de Achterhoek) hebben mij nog nooit uitgemaakt voor al die vuilbekkerij die jij ten gehore brengt.
  Natuurlijk kom ik ook mensen tegen in het veld die het op voorhand niet eens zijn met jacht en schadebeheer.
  Met die mensen ga ik graag een gesprek aan waarbij ik de zichtbare problemen van o.a. landbouwschade aanwijs.
  Dat dit vaak zeer verhelderend werkt zal duidelijk zijn.
  Wat ook duidelijk zal zijn is dat ik mij op geen enkele wijze laat intimideren door tegenstanders van de jacht die hun fatsoen niet kunnen houden.
  Met het feit dat er volgens jou passanten zijn jagers die naroepen en voor dierenbeul, lafbek, moordenaar en nog veel ergere dingen, bevestig je mijn eerder gedane uitspraak.
  Het zijn dus niet de jagers zich onbeschoft gedragen maar juist de anti jacht mensen.
  En zo zie je maar weer dat je jezelf opnieuw tegenspreekt, en dat maakt mij dan weer gelukkig.

  Groet,
  J@gertje

 • Spotvogel

  J@gertje je begint op Guus Geluk te lijken.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • J@gertje

  Leo, ik moet Flyinghollander, helaas voor jou, toch gelijk geven
  Jij begint onderhand een aardige gelijkenis te vertonen met Diederik Stapel.
  Dat is ook een grote leugenaar.

  Groet,
  J@gertje

 • Spotvogel

  Al liegt de jager nog zo vuil, straks valt hij in zijn eigen kuil!

 • J@gertje

  Leo toch,
  Is dit jouw manier van je staande houden in een echte kenniseconomie?
  Ik had je echt hoger ingeschat.

  Groet,
  J@gertje

 • Spotvogel

  J@gertje, wat zit je verrekte scherp op het vinkentouw. Zeker niks zinvols omhanden? Tip: doe als Benny Jolink en ga je herkomst eens uitvogelen. Wellicht blijk jij dan van hoeve Gansay op de Cortenoever afkomstig te zijn.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • J@gertje

  Leo,
  Mijn herkomst wil ik je niet onthouden.
  Ik kom uit het nageslacht van een niet geheel onbemiddelde Franse familie waarvan (je raad het al) het grootste gedeelte jager was.
  Waaruit ik mijn inkomen genereer ga ik jou echter niet aan de neus hangen.
  Maar beste Leo, dat de faunabescherming (en aanverwante clubjes) zich met grote regelmaat schuldig maakt aan het plaatsen van suggestieve uitlatingen is reeds jarenlang algemeen bekend.
  Dit wordt door jouw laatste reactie nogmaals hoffelijk bevestigd.

  Maar vertel mij nu eindelijk eens wie al meer dan 10 jaar lang iedere vorm van ganzenbeheer tegen hebben gewerkt.

  Kind Regards Ch@asseur


 • Spotvogel

  J@gerje, het portret van een van mijn recente incarnaties vindt je in de oude Munt te 's Heerenbergh. Het is daarom dat ik jelui, dom boerenvolk ten leste, slechts met grote weerzin serieus kan nemen.
  Gegroet.
  Spotvogel. Heer van Bergh, Boksmeer en Steevensweert!

 • J@gertje

  Spotvogel,
  Ik ben van jou normaal gesproken altijd hele lappen tekst gewend.
  Uit je laatste reactie blijkt dat je zelfs met een paar simpele regeltjes in staat bent om een hoop onzin ten ten gehore te brengen.
  Een antwoord geven op mijn vraag blijkt voor jou nog steeds moeilijk te zijn.
  En dat heb jij het over iemand serieus nemen?

  Groet,
  J@gertje

 • Spotvogel

  Ga naar de oude munt van 's Heerenberg of zoek in het gemeentearchief van Boxmeer en Stevensweert naar 'Hendrik van den Bergh'en je vindt het antwoord, minkukeltje. En val me niet meer lastig want ik ben jachtrotzooi aan het ruimen.

 • J@gertje

  Leo,
  Laten we voor de duidelijkheid even een paar dingen op een rijtje zetten.
  In jouw reactie #34 gaf jij mij de tip om mijn herkomst 'uit te vogelen'.
  Welnu, mijn herkomst is mij al jaren bekend en ik gaf jou dus een simpel antwoord op een simpele vraag.
  Vervolgens kom jij met jouw herkomst aandraven om de aandacht af te leiden. Maar beste man, dat is iets waar ik helemaal niet naar gevraagd heb en wat mij helemaal niet boeit
  Dat jij jachtrotzooi aan het ruimen zou zijn boeit mij nog veel minder, het was beter geweest dat je ganzeneieren zou gaan ruimen.
  Het enige wat ik van jou wil horen is jou antwoord op wie populatiebeheer van ganzen al jaren tegen werken.
  En daarna zal ik je niet meer lastig vallen.

  Groet,
  J@gertje

 • Mels

  Dat antwoord krijg je niet want iemand die zo hoog in de boom zit en dan door de mand dreigt te vallen is veels te benauwd voor die val van grote hoogte,je vergeet nog iets by the way J@gertje,wie hebben er voor gezorgd dat er voldoende ruimte kwam voor de ganzen om zich vort te planten? En ff voor de gein,hier net buiten de polder is 10 jaar geleden ongeveer en lepelaars poel en broedplek enz enz aangelegd,wat zie ik de laatste dagen?de lepelaars die al jaren hier in de polder komen zijn terug en fourageren in de polderslootjes en dat al meer dan 30 jaar,zijn de lepelaars dislectisch of iets dergelijks want SBB en Natuurmonumenten hebben er toch duidelijke bordjes bij gezet.PS het waren er 6 totaal......

 • J@gertje

  Mels, ik ben ook bang dat spotvogel zijn antwoord schuldig blijft.
  Als je de vinger op de zere plek legt wordt je als 'lastig' betiteld.

  Groet,
  J@gertje

 • Mels

  Denk dat wij meer met een hele hand in een open wond roeren,maar dat terzij,hij zal voor zijn parochie wel gelijk hebben en zijn onderzoeken waren toen waarschijnlijk al voorzien van een uitkomst voordat het hele onderzoek verricht was,het is volgens mij met dieren zo dat ze zich niet voortplanten als de mogelijkheid van voedsel vinden of broedplek maken ontbreekt,iets wat mijn biologie leraar mij wijsgemaakt heeft en ik geloof hem.Ik wil er niet mee zeggen dat er geen enkele vogelbroedplaats moet zijn of fourageergebied maar we zijn wel doorgeslagen in een land wat voor 50% onder zeenivo ligt,hadden onze voorouders niet zo hard gewerkt tegen het water dan dreven er nu vissen en meeuwen om ons heen en was ik visserman.

 • J@gertje

  Mels jouw biologie leraar heeft helemaal gelijk.
  De populatiedynamiek van een diersoort is afhankelijk van ruimte, rust en voedselaanbod.
  Ganzen hebben al deze factoren op een preceteerblaadje aangereikt gekregen alleen hebben een aantal mensen nog steeds niet door dat het voedsel niet door de boeren wordt verbouwd om door de ganzen op te laten vreten.
  De grote natuurorganisaties willen voor hun verantwoordelijkheid weg blijven lopen.
  In het G7 akkoord hebben deze organisaties het voor elkaar gekregen dat ze in 5 jaar tijd volledig kunnen stoppen met nestbehandeling waardoor de boer met de problemen blijft zitten en de jager de puinhoop op mag ruimen.
  Alleen It Fryske Gea neemt zijn verantwoordelijkheid.
  Deze club is tegen ganzenafschot en is daarom in 15 van haar natuurgebieden bezig met eieren prikken.
  Alleen spannen zij de leden van LTO Noord voor het karretje om dit belangenloos voor hun op te laten knappen.
  Dat is dan weer minder...

  Groet,
  J@gertje

Laad alle reacties (39)

Of registreer je om te kunnen reageren.