Home

Nieuws 351 x bekeken

Belastingdienst coulant met slachtoffers MF Global

New York - De Amerikaanse belastingdienst deelt geen boetes uit aan boeren die door het faillissement van MF Global, dat contracten op de agrarische termijnmarkt in Chicago afhandelde, hun belastingaangifte onvolledig hebben ingevuld.

De boeren kregen van MF Global niet voor een deadline van 1 maart een overzicht van de winst of verlies op hun rekening bij het bedrijf.
MF Global gold tot het faillissement op 31 oktober vorig jaar als het grootse clearinghouse op de agrarische termijnmarkten. Een clearinghouse neemt plaats tussen twee handelende partijen en verkleint normaliter het risico op wanbetaling door een borg te stallen. MF Global investeerde het geld echter in risicovolle papieren, waaronder Griekse staatsobligaties.
Circa 1,6 miljard dollar van klanten is vermist. Een serie banken wil de claims van boeren en handelsondernemingen overnemen en doorverkopen. Oud-topman Jon Corzine bracht vlak voor het faillissement een serie effecten zonder tegenprestatie onder bij zakenbank Goldman Sachs, zijn vorige werkgever.

Of registreer je om te kunnen reageren.