Home

Nieuws 403 x bekeken

Amerikaanse senaat stemt over algenbrandstof

Washington – De Amerikaanse senaat stemt aanstaande dinsdag over de invoer van een belastingvoordeel voor producenten van biobrandstof op basis van algen.

President Barack Obama is voor maar Republikeinse prominenten zijn tegen het stimuleren van algenbrandstof.
Newt Gingrich, kandidaat om de Republikeinse Partij te leiden noemde Obama geringschattend ’de Algenpresident’, en benadrukt dat het stimuleren van algenbrandstof verre van een adequate oplossing is voor hoge brandstofprijzen. De prijs voor olie tikte de afgelopen weken record na record aan, terwijl algenbrandstof volgens Gingrich niet meer dan verre toekomstmuziek is.
”Algen zijn een slecht vervolg op ethanol”, zei de Republikeinse senator Tom Coburn tegenover de Chicago Tribune. Coburn is het oneens met Obama’s voorstel om bij energiebedrijven de komende jaren 40 miljard dollar meer belasting te heffen. Coburn spreekt over het ”overbelasten van olie om falende alternatieven te subsidiëren”.

Of registreer je om te kunnen reageren.