Home

Nieuws 267 x bekeken

Agrofoodbedrijven optimistisch voor 2012

Utrecht - De agrofoodsector ziet ondanks de situatie van de Nederlandse economie de toekomst zonnig te gemoed.

45 procent voorziet een groei van de omzet in Nederland en 75 procent verwacht groei op de buitenlandse markten. Slecht 7 procent verwacht in 2012 een winstdaling. Dit blijkt uit het Agrofood Strategy Trends onderzoek 2012 van adviesorganisatie Berenschot en het vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie VMT.
De bedrijven zien de kwaliteit van hun product als speerpunt om zich te kunnen onderscheiden op de markt. Innovatie en R&D zijn de belangrijkste strategisch onderwerpen voor dit jaar. Bijna de helft van de bedrijven zet namelijk het eigen product centraal. Veel minder bedrijven kiezen voor een strategie met een klantfocus. De strategie van de laagste kosten lijkt passé, aldus het rapport.

Of registreer je om te kunnen reageren.