Home

Nieuws 230 x bekeken

Agravis verbetert winst met 65 procent

Münster – Agrohandels- en dienstverleningsconcern Agravis heeft in 2011 de boeken afgesloten met een winstgroei van 65 procent ten opzichte van het voorafgaande jaar. Voor belasting kwam het jaarresultaat daardoor uit op 48,2 miljoen euro.

De omzet van het Duitse concern steeg met 19 procent naar 6,5 miljard euro. Directievoorzitter Clemens Grosse Frie stelt op basis daarvan vast dat van een prettig verloop kan worden gesproken, temeer daar 2011 in diverse opzichten ook problemen liet zien, waaronder weercapriolen, dioxinecrisis en antibiotica-discussies om van de staatsschuldencrisis in de EU nog maar te zwijgen. Agravis doorstond de negatieve factoren echter met glans.
Alle bedrijfsactiviteiten droegen bij aan de resultaatverbetering, zij het niet alle in gelijke mate. Uitgesproken sterk waren de prestaties in het graanhandels- en mengvoersegment. Over het alweer krap 2,5 maand draaiende nieuwe boekjaar is nog weinig te zeggen. Grosse Frie is voorzichtig optimistisch en gaat ervan uit dat het niveau van 2011 kan worden vastgehouden. ”De voorwaarden daarvoor zijn aanwezig,” gelooft hij.
Het concern keert de aandeelhouders 6 procent dividend uit. Grosse Frie: ”Daarmee kunnen we de vergelijking met ieder ander bedrijf in welke branche dan ook met gemak aan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.