Home

Nieuws 370 x bekeken

Acomo wil groei door overnames, meer focus op voeding

Amsterdam – Grondstoffenhandelaar Acomo wil zijn groeiende omvang en goede resultaten in de laatste jaren gebruiken om overnames plegen. Dat zegt topman Stéphane Holvoet in De Telegraaf.

Holvoet zegt tevens dat de hoge grondstofprijzen structureel zijn. Het landbouwoppervlak in de wereld wordt meer en meer gebruikt voor energiegerelateerde producten, aldus Holvoet, waardoor krapte ontstaat.
Acomo groeide de laatste jaren uit tot een concern met 500 miljoen euro omzet. Het bedrijf handelt toenemend in grondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie. ”We willen overal zitten, van de boer die onze producten verbouwt tot aan de deur van Unilever en Nestlé. Die sterke focus op food willen we verder uitbouwen”, aldus Holvoet.
Een overnamekandidaat moet bijdragen aan de winst per aandeel, het management moet goed zijn en het bedrijf moet leidend in nicheproducten zijn, aldus Holvoet.

Of registreer je om te kunnen reageren.