Home

Nieuws

Aanleg windmolenpark Noordoostpolder enigszins vertraagd

Emmeloord – De aanleg van het grootste windmolenpark van Nederland in de Noordoostpolder (NOP), is enigszins vertraagd.

Energiebedrijf en mede-initiatiefnemer RWE moet voor het buitendijkse gedeelte wachten met de aanleg van een ondergrondse kabel waarmee opgewekte stroom kan worden vervoerd. Dat bevestigt een woordvoerder van RWE Nederland.
Voor de aanleg van de kabel is een ontheffing nodig van de flora- en faunawet. Pas als die binnen is, wil het energiebedrijf verder met de werkzaamheden. Eerder wilde men direct beginnen met de aanleg. Volgens de Koepel Windenergie NOP die tientallen boeren vertegenwoordigt, betekent de uitstel zeker geen afstel en kan het park nog in 2015 worden opgeleverd.
Op het land worden volgens de plannen 38 molens geplaatst van elk 7,5 MW. Buitendijks worden nog eens 48 turbines neergezet. Als alles volgens schema verloopt, wordt in april begonnen met de aanleg van een weg waarover onderdelen kunnen worden vervoerd.
De energiekabel en de molens volgen dan in augustus. RWE Nederland noemt de vertraging gewoon, omdat van tevoren bekend was dat procedures nodig zijn en een onbekende looptijd hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.