Home

Nieuws 272 x bekeken

3,5 miljoen voor ruilverkaveling Gelderland

Arnhem – Het provinciebestuur van Gelderland wil 3,5 miljoen euro beschikbaar stellen voor ruilverkaveling en bedrijfsverplaatsingen.

Zodoende kan de provincie volgens het bestuur de concurrentiekracht van de Gelderse agrarische sector versterken.
De grondgebonden veehouderij is belangrijk voor Gelderland, aldus het bestuur, zowel voor de economie als het gezicht en de ontwikkeling van het platteland. De provincie vergoedt bij kavelruil waarbij ook de natuur en het landschap een rol spelen de proceskosten. Bij agrarische ruilverkaveling, puur erop gericht om boeren meer grond vlakbij huis te laten hebben, vergoedt de provincie de notaris- en kadasterkosten. Het budget bedraagt 2,7 miljoen euro. Deze vergoeding kan boeren die minder direct belang hebben bij een kavelruil, zoals een stopper, volgens de bestuurders over de streep trekken. Bij bedrijfsverplaatsingen richt het provinciebestuur zich op bedrijven vlakbij kwetsbare natuur. Hiervoor is 800.000 euro gereserveerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.