Home

Nieuws 379 x bekeken

3 miljoen per jaar voor biodiversiteit

Den Haag – Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie trekt voor de periode 2012 tot en met 2016 jaarlijks 3 miljoen euro uit voor biodiversiteit en ecosysteemdiensten.

Hierover heeft de overheid met het bedrijfsleven en natuurorganisaties een Green Deal gesloten. Het geld wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een uitvoeringsorganisatie die zich richt op groene groei, met aandacht voor behoud van biodiversiteit en spaarzaam omgaan met natuurlijke hulpbronnen. Doelstelling is het stoppen van biodiversiteitsverlies. Dit mag echter niet ten kostte gaan van land, water en natuurlijke hulpbronnen van arme bevolkingsgroepen in de wereld.
Dit voorjaar komt het kabinet met de concrete invulling van de uitvoeringsorganisatie. De organisatie is de reactie op het Taskforce-advies Groene groei.

Of registreer je om te kunnen reageren.