Home

Nieuws 546 x bekeken

18,5 miljoen euro voor spectrometer

Wageningen – Zes Nederlandse kennisinstellingen, waaronder Wageningen University, krijgen 18,5 miljoen euro van het ministerie van OCW voor een zogeheten 1.2 GHz NMR spectrometer.

Een spectrometer kan worden ingezet om de oorzaken van ziektes zoals Alzheimer en Parkinson te begrijpen, nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, nieuwe materialen voor accu’s en zonnecellen te ontwikkelen en de productie van gewassen en voedselkwaliteit te verbeteren. De faciliteit zal in Utrecht worden opgezet. ”De faciliteit die wordt opgezet bevat een nieuwe magneet die sterker zal zijn dan ooit tevoren bij NMR en MRI”, zegt Marc Baldus, hoogleraar bij het Bijvoet Centrum van de Universiteit Utrecht en coördinator van het project.
Naast Wageningen University zijn ook Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit Leiden, Technische Universiteit Eindhoven en TI-COAST bij het project betrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.