Home

Nieuws

Manager FrieslandCampina wordt nieuwe directeur ZON

Venlo - Gerjo Scheringa wordt per 1 juni 2012 benoemd tot algemeen directeur bij ZON, de groente- en fruitveiling in Venlo.

Scheringa (45) is geboren in Groningen, werkte jaren lang bij FrieslandCampina, waar hij een aantal jaren commercieel directeur was in het buitenland, onder meer in Afrika, Zuidoost Azië en het Midden-Oosten. Sinds 2010 is hij algemeen directeur van TNO Triskelion, een door TNO verzelfstandigd bedrijf dat voor zijn klanten waakt over de kwaliteit van voeding, geneesmiddelen en chemische producten.
Scheringa vindt het mooi dat in zijn nieuwe functie bij ZON een aantal voor hem belangrijke zaken bij elkaar komen. “Niet alleen spreekt de coöperatieve wereld mij aan, maar ik heb bovendien vanuit zowel mijn persoonlijke als zakelijke achtergrond grote affiniteit met de food- en agrosector.” Hij vormt samen met commercieel directeur Hans List de directie van ZON.
Bestuur en Raad van Commissarissen van ZON zeggen zeer verheugd te zijn met de benoeming van Scheringa. Voorzitter Ton Reynders: “ZON heeft een redelijk roerig jaar achter de rug en we zitten als sector bovendien in een tijdspanne waarin de komende jaren veel veranderingen zullen gaan plaatsvinden. Wij hebben enkele jaren geleden gekozen voor een strategie waarin het belang van toegevoegde waarde aan de producten van onze telers centraal staat en die lijn zal ook de komende jaren onverkort worden doorgezet. Wij zijn van mening dat de ervaring en de achtergrond van Gerjo Scheringa precies in deze lijn past.”

Of registreer je om te kunnen reageren.