Home

Nieuws

Zuid-Afrika investeert in bio-ethanolfabriek

Kaapstad – De Zuid-Afrikaanse overheid en het bedrijf Sugar Beet RSA willen 2 miljard rand (196,2 miljoen euro) investeren in een bio-ethanolfabriek.

De fabriek krijgt een productiecapaciteit van ongeveer 90 miljoen liter brandstof per jaar. De fabriek zal draaien op sorghum en suikerbieten en is volgens de planning in het jaar 2014 gereed.
De fabriek wordt gebouwd in de arme Eastern Cape-provincie en de productie kan relatief eenvoudig worden verdubbeld. De bedoeling is volgens landbouwminister Tina Joemat-Pettersson om kleine boeren een extra afzetkanaal te bieden en tevens de afhankelijkheid van de import van olie terug te dringen.
Op dit moment importeert Zuid-Afrika zeker 60 procent van zijn brandstofbehoefte, met name uit naburige Afrikaanse landen maar ook het Midden-Oosten. De overheid wil dat in 2013 tenminste 2 procent van de gebruikte transportbrandstof uit biobrandstoffen bestaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.