Home

Nieuws 327 x bekeken

Zachte winter ondanks flinke vorst

De Bilt – De winter was zacht met een opmerkelijke koudegolf in begin februari.

In totaal telde weerinstituut KNMI in De Bilt 25 vorstdagen. De gemiddelde temperatuur was 4,1 graden tegen 3,4 graden normaal.
In de afgelopen maanden was het vrij nat met gemiddeld over het land 243 mm neerslag tegen 210 mm normaal. December was de natste decembermaand sinds 1906. De meeste neerslag viel bij het KNMI-station Eelde.
Tijdens de heftige vriesperiode werd voor het eerst in vijftien jaar in De Bilt een koudegolf genoteerd. Het vroor regelmatig 10 graden of meer. Februari eindigde koud met een gemiddelde van ongeveer 0,8 graden tegen 3,3 graden normaal, ondanks een zachte tweede helft van de maand. Tijdens de koudegolf was het vaak zonovergoten.

Of registreer je om te kunnen reageren.