Home

Nieuws 432 x bekeken 1 reactie

Yara scoort volle pot met gestegen kunstmestprijzen

Oslo - Kunstmestfabrikant Yara heeft in 2011 aanzienlijk meer winst geboekt.

De Noorse onderneming haalde een nettoresultaat van 1,6 miljard euro tegen 1 miljard in het voorafgaande jaar, zo blijkt uit de dinsdag gepresenteerde jaarcijfers. De omzet steeg met een kleine 2 miljard euro naar 10,6 miljard euro. Met deze financiële slotuitkomst blijkt Yara volop te hebben kunnen profiteren van de gestegen prijzen op de kunstmestmarkt. Alleen al de stikstofprijzen van Yara waren 49 procent hoger dan in 2010. Ook de overige meststoffen, zoals urea, stegen met dubbelcijferige percentages.

Het op de markt afgezette volume leverde door die ontwikkeling wel wat in, met name ook in het vierde kwartaal, moet het bedrijf erkennen. Directie-topman Ole Haslestad maakt zich echter geen zorgen. ”De kunstmestleveranties moeten omhoog als men een slinkende globale graanvoorraad wil voorkomen.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    h.bartlema

    Ureum is het Nederlandse woord voor urea en het is buiten Europa de belangrijkste stikstofmeststof.

Of registreer je om te kunnen reageren.