Home

Nieuws 350 x bekeken

Wetenschap uit kritiek op permanente crisiswet

Den Haag - Wetenschappers zijn kritisch op het voornemen van het kabinet de Crisis- en herstelwet permanent te maken. 

Dat bleek woensdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Deskundigen op het gebied van zowel bestuurs- als milieurecht stellen dat veel problemen bijvoorbeeld bouw- of infrastructurele projecten niet ontstaan door belemmerende regelgeving, maar de manier waarop deze worden uitgevoerd. Wetswijzigingen zouden daarom niet nodig zijn.
Eerder bleek al uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving dat de huidige, tijdelijke CHW door gemeenten nauwelijks wordt toegepast. Ook de Raad van State is kritisch. Niettemin denkt het kabinet met de wet de in het slop verkerende economie een stimulans te bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.