Home

Nieuws

Werkgeversorganisaties: initiatiefwet flexibel werken overbodig

Den Haag – Werkgeversorganisaties vinden een initiatiefwet voor flexibele werktijden en thuisweken overbodig. De wet is afkomstig van de partijen CDA en Groenlinks. Volgens werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland wordt in Nederland vaak al flexibel gewerkt.

Waar het mogelijk is, gebeurt het vaak al, aldus de organisaties. De wet maakt dat werknemers kunnen vragen op flexibele werkvoorwaarden. Werkgevers houden het recht te weigeren, maar moeten expliciet aangeven waarom het niet mogelijk is.
Voor veel beroepen lijkt flexibel werken niet mogelijk, aldus de werkgeversorganisaties. Daarbij kan worden gedacht aan de bouwvak, maakindustrie maar wat betreft thuiswerken ook beroepen in de dienstverlening zoals bij een loonwerker.

Of registreer je om te kunnen reageren.