Home

Nieuws

Werk aan dijk Woltersum ligt stil door vorst

Woltersum - De spoedwerkzaamheden aan de dijk langs het Eemskanaal in Woltersum zijn stilgelegd als gevolg van de vorst. De klei die over een lengte van 800 meter langs het Groningse dorp wordt aangebracht, is te hard geworden om te kunnen verwerken. Dat meldde het waterschap Noorderzijlvest vrijdag.

De klei moet stevig worden aangedrukt om te voorkomen dat water door de zwakke dijk sijpelt en dat lukt niet meer. Stilleggen van het werk zal niet tot problemen leiden, verwacht het waterschap. Er valt weinig neerslag en bovendien laat de bevroren kade minder kwelwater door. Op dit moment is zo'n 160 meter dijk, het meest kritieke deel, verstevigd.

Begin januari dreigde de dijk bij Woltersum door te breken wegens hoogwater. Zo'n 800 mensen uit vier dorpen werden toen haastig geëvacueerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.