Home

Nieuws

Waterschap Friesland constateert dertig overtredingen met mest

Leeuwarden – Het waterschap in Friesland heeft tijdens een 'milieuvlucht' vorige week dertig overtredingen met illegaal bemeste percelen geconstateerd, en de adressen doorgegeven aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Anders dan vorig jaar is geen vaste mest op ijs in sloten geconstateerd.

Omdat er vorige week zowel ijs als sneeuw lag, waren eventuele overtredingen goed zichtbaar geweest, aldus het waterschap in een verklaring. Het uitrijden van mest is verboden wanneer de ondergrond bevroren is, de bodem verzadigd is met water of er sneeuw op ligt.
Het verbod geldt overigens niet voor een perceel met een beheersregime, omdat het uitrijden van vaste mest het bodemleven bevordert. Daarmee komt meer voedsel beschikbaar voor weidevogels, die dus sneller geneigd zullen zijn zich op het perceel te vestigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.