Home

Nieuws 258 x bekeken

WUR coördineert voedselvoorzieningsproject

Wageningen – Wageningen UR Food & Biobased Research gaat een grootschalig Europees project genaamd Fusions coördineren.

Het project gaat zich bezig houden met het efficiënter gebruik maken van hulpbronnen en het verminderen van voedselverspilling in de keten. Fusions is een Europees samenwerkingsverband van onder andere universiteiten, consumentenorganisaties en bedrijven. Doel van het project is 50 procent minder voedselverspilling in 2025.
Het voorstel voor Fusions is inmiddels op hoofdlijnen goedgekeurd en de Europese Commissie heeft een budget van 4 miljoen euro beschikbaar gesteld. De komende weken worden de laatste details ingevuld zodat Fusions dit jaar van start kan gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.