Home

Nieuws 492 x bekeken 1 reactie

’Vrijspraak activist is extreem moedig’

Tokio – De vrijspraak van de Nederlandse Sea Shepherd-activist Erwin Vermeulen is een ”erg zeldzaam voorbeeld van extreme moed” van de Japanse rechter.

Dat heeft dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd in een reactie laten weten. Sea Shepherd noemt het vonnis ”volkomen onverwacht”, omdat verdachten in Japan schuldig zouden zijn tot het tegendeel is bewezen.
Vermeulen was opgepakt omdat hij een Japanse dolfijnjager zou hebben geduwd tijdens een poging foto’s te maken van een dolfijnentransport. Sea Shepherd noemt het een politiek gemotiveerde aanval. ”Erwin is vervolgd omdat hij Nederlander is, omdat de schepen van Sea Shepherd onder Nederlandse vlag varen”, stelt de beweging.

Eén reactie

  • jur.adv.mr.plagge.bv1

    Het is opmerkelijk, dat in Japan nu klaarblijkelijk in het strafproces dezelfde regel geldt als b.v. in ons land, n.l. dat een verdachte onschuldig is totdat door de rechter , op grond van hetgeen in het proces wordt aangetoond door het OM, een bewezenverklaring wordt uitgesproken, waardoor degene,die terecht staat a.h.w. overgaat van verdachte naar dader.

Of registreer je om te kunnen reageren.