Home

Nieuws 228 x bekeken

Vragen aan Europese Commissie over ESBL-onderzoek

Den Haag - Kartika Liotard, Nederlands Europarlementariër voor Verenigd Links, heeft aan de Europese Commissie (EC) schriftelijke vragen gesteld over ESBL-besmet kippenvlees.

Liotard doet dit naar aanleiding van het onderzoek van de Consumentenbond waarbij de ESBL-bacterie in 99 procent van het kippenvlees uit de reguliere veehouderij werd gevonden. Liotard wil van de Europese Commissie weten of de veiligheid van de Nederlandse consument nog wel gegarandeerd is.

De politica vraagt verder om stappen te nemen om de burger te beschermen voor antibiotica resistentie van bacteriën in voedsel. “De Europese Commissie moet serieus overwegen of ze preventief antibioticagebruik in de veehouderij niet verder aan banden moet leggen,” zegt Liotard.

Of registreer je om te kunnen reageren.