Home

Nieuws 396 x bekeken 1 reactie

Voor 102 miljoen euro buitenlandse investeringen in agro- en foodsector

Den Haag – Buitenlandse investeringsprojecten op het gebied van Agro en Food waren in Nederland afgelopen jaar goed voor 102 miljoen euro. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie donderdag, op basis van cijfers van het agentschap Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).

De Agro en Food-sector staat hiermee op de derde plaats na de Energiesector (859 miljoen) en de ICT (102 miljoen).
In totaal is door buitenlandse investeringsprojecten in Nederland afgelopen jaar bijna 1,5 miljard euro geïnvesteerd en hebben ze voor 4.358 banen gezorgd.
De buitenlandse projecten investeerden ruim 500 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

In 2010 zorgden de buitenlandse investeringen voor bijna 3.800 banen. De projecten betreffen vooral de oprichting van Nederlandse vestigingen van buitenlandse bedrijven.
Ruim de helft van de 193 buitenlandse projecten die door NFIA werden begeleid, kwam uit Azië. China leverde 15 procent van de investeringen. In ruim een kwart van de gevallen ging het om bedrijven uit de Verenigde Staten.

De vestiging van het hoofdkantoor van de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra in Amsterdam is een van de voorbeelden van vestiging van bedrijven uit de topsectoren in Nederland.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Moeten we als zuivelland blij zijn met een Fronterra vestiging in Amsterdam?

Of registreer je om te kunnen reageren.