Home

Nieuws 673 x bekeken

'Voor 1 maart reageren op plofkip-actie Wakker Dier'

Amsterdam – De actiegroep Wakker Dier heeft supermarkten tot 1 maart gegeven om te reageren op de plofkip-campagne. Met deze actie wil Wakker Dier alle ’plofkippen’ in de Nederlandse supermarkten vervangen door kip met één ster van het Beter Leven-kenmerk.

Wakker Dier heeft met een brief veertig Nederlandse supermarkten, fastfoodketens en A-merken geïnformeerd over de actie.

Albert Heijn heeft inmiddels de brief ontvangen. Volgens een woordvoerder van Albert Heijn krijgt de supermarkt tot 1 maart de tijd om te reageren op het verzoek van Wakker Dier. ”We gaan zo snel mogelijk een reactie formuleren richting Wakker Dier”, aldus de woordvoerder. Of Albert Heijn en andere supermarkten het assortiment van kip gaat aanpassen is nog niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.