Home

Nieuws

Voeding- en veevoerindustrie scoort slecht bij veiligheid personeel

Den Haag – De voedingsindustrie en groothandelsbedrijven in veevoer, graan en vlees scoren slecht als het gaat om naleving van de arbeidsveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie), van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Bij de bedrijfstak food wordt relatief vaker slecht gescoord op het gebied van naleving van de arbeidsveiligheidsregels. Van de 26 bedrijven die zijn geïnspecteerd werd bij 21 bedrijven (81 procent) handhavend opgetreden. Bij groothandels in veevoeders/granen, vlees, machines en textiel was de situatie bij 15 van de 25 bedrijven (60 procent) niet in orde.
Inspectie SZW concludeert dat veel kleine bedrijven na een arbeidsongeval te weinig maatregelen nemen om de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers te verbeteren. De Inspectie onderzocht 438 bedrijven met minder dan vijftig werknemers waar één of meer arbeidsongevallen zijn geweest. Ongeveer 190 van deze bedrijven, zo’n 45 procent, hielden zich ook nu nog niet aan de regels voor gezond en veilig werken. Vaak was de veiligheid op de plek van het ongeluk wel verbeterd, maar was de situatie op andere locaties in het bedrijf nog niet op orde.

Of registreer je om te kunnen reageren.