Home

Nieuws 369 x bekeken

Vion-dochter Rousselot sluit joint venture met Jellice

Eindhoven – Gelatinefabrikant Rousselot, dochterbedrijf van Vion en de Japanse gelatinefabrikant Jellice gaan samenwerken in een joint venture. Vion heeft hiertoe een overeenkomst gesloten met het Japanse bedrijf. De joint venture betreft de verkoop en distributie van gelatine op de Japanse markt.

Vion heeft 51 procent van de aandelen en Jellice de overige 49 procent. De joint venture past in de groei-ambities van Rousselot in Japan en de overige markten in Azië. Rousselots leidende marktpositie in de wereld wordt er door versterkt.
Rousselot had al een vestiging in Tokio in Japan en heeft al tien jaar een zakelijke relatie met Jellice. Rousselot gaat gebruik maken van de productiefaciliteiten van Jellice en wil zo het productenpakket dat ze aan kan bieden verder verbeteren.
De nu aangekondigde samenwerking moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.